Aznavour v Praze zazpíval své nejslavnější hity, některé z nich i se svou dcerou

I ve svých jednadevadesáti letech si šansoniér Charles Aznavour umí získat publikum. Na jeho první český koncert přišly do pražského Kongresového centra skoro tři tisíce diváků. Za svou kariéru složil Aznavour víc než tisíc písní. V Praze z nich zaznělo 22, mezi nimi i slavná La Mama.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpěvák Charles Aznavour zazpíval poprvé v Praze

Zpěvák Charles Aznavour zazpíval poprvé v Praze | Zdroj: ČTK

Za píseň La Mama si Charles Aznavour od publika vysloužil i obdivné bravo. Ve svých jednadevadesáti letech je stále ve skvělé formě.

Nepokoušel se o žádnou velkolepou show. Co do efektů šlo o střídmé představení. Legendární šansony tak mohly naplno zaznít. A o to jde Aznavourovi především.

„Ze zásady není nutné dělat velké efektní show. Za ta dlouhá léta jsem zjistil, že v jednoduchosti je síla. Nesnažím se tedy diváky uchvátit, ale snažím se o upřímnost. Má žena mi často říká, že už bych měl s tím zpíváním a vystupováním přestat. A já ji na to vždy odpovím, že když nebudu zpívat, tak umřu. A ona na to, tak ať raději zpívám," říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na první český koncert přišly do pražského Kongresového centra skoro tři tisíce diváků. Byla mezi nimi i Veronika Štefanová

Charlese Aznavoura během pražského koncertu doprovázela osmičlenná kapela. Mezi hudebníky byla i jeho dcera Katia, se kterou zpíval duet Je Voyage.

Do Kongresového centra přišlo publikum všech generací. Třeba Marie Snížková, která poslouchá šansony Charlese Aznavoura víc než padesát let: „Mám ho ráda už dávno. Mám doma jeho desku. Strašně ho mám ráda.“

Mladší generaci posluchačů Aznavourových šansonů zastupoval třeba i Antoine Rigot, Francouz, který v Praze už nějakou dobu žije a pracuje.

„Jsem fanouškem Charlese Aznavoura už od malička. Vášeň pro tuto hudbu na mě přenesli moji rodiče. A řekl jsem si, že když koncertuje tady v Praze, že je to historický moment. Mám velkou radost, že tady na tomto koncertě můžu být," prozrazuje Antoine.

Charles Aznavour provázel publikum celým večerem v angličtině i francouzštině. Do repertoáru pražského koncertu zařadil i známé písně jako She, La Boheme nebo Ave Maria.

Charles Aznavour | Foto: Český rozhlas

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme