Kolik se v hokejové reprezentaci platí za premiérový gól? Rutta s Dočekalem čekají na pokladníka

Ve sportu bývá zvykem, že kdo nastoupí k prvnímu zápasu nebo dá třeba první gól, čeká ho zápisné do klubové pokladny. V přípravném utkání, ve kterém Česko porazilo Německo 7:2, dali první branku v národním týmu hned dva hráči, Jan Rutta a Martin Dočkal. Placení se ale možná vyhnou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté české reprezentace v přípravném utkání proti Německu

Hokejisté české reprezentace v přípravném utkání proti Německu | Zdroj: ČTK

„Ještě nevím, jak to tady chodí. Kdo je pokladník ještě nevím, ale asi to brzo zjistím,“ usmívá se Martin Dočekal. Reprezentační útočník si po svém gólu ze samé roztržitosti zapomněl sebrat památku na první gól v českém dresu.

„Úplně jsem si zapomněl vzít puk. Až kluci řekli, ať se vrátím, ale v prvním momentu jsem nevěděl, že pro něj mam jet. Puk si nechám zarámovat a někam ho vystavím. Ten extraligový mám taky,“ dodává Dočekal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hned dva premiérové střelce má česká hokejová reprezentace. Jan Rutta a Martin Dočekal čekají na výšku zápisného

U Martina Dočekala by mělo být zápisné dvojnásobné, svojí premiérovou branku v reprezentaci dal ve svém prvním startu v národním dresu. A tak by to mohl mít o něco dražší než Jan Rutta. Chomutovský obránce už nějaké starty má, ale gól to pro něj byl také první a publikum v Ústí nad Labem ho mocně oslavilo.

„Taky plánuju někam si puk vystavit. Byla by škoda, aby skončil někde v krabici. Abych se přiznal, pokladník se mi ještě nepřihlásil, tak snad se ani nepřihlásí,“ doufá v únik ze zápisného Rutta.

Na to, aby se pokladník národního týmu přihlásil, je čas do pátku, kdy hokejovou reprezentaci čeká druhý zápas proti Německu v rámci přípravy na květnové mistrovství světa - bude se hrát znovu na severu Čech. A adepti na první góly v reprezentaci jsou ještě čtyři.

Stanislav Zbyněk, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme