Golfista Tiger Woods zelené sako neobleče, z Masters se odhlásil kvůli problémům se zády

Zelené sako je sice poněkud netradiční, ale mezi golfisty velmi ceněné. Právě tato odměna pro vítěze je neodmyslitelným symbolem nejslavnějšího turnaje sezóny Masters, který dnes začíná. Už podruhé za poslední tři roky na něm ale chybí nejslavnější hráč světa Tiger Woods.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Legendární golfista Tiger Woods

Legendární golfista Tiger Woods | Foto: USA Today Sports | Zdroj: Reuters

Týden před startem Masters Woods potvrdil to, co se očekávalo. Po prosincové operaci zad musel celé dny jen ležet a stále není natolik zdravý, aby poprvé od srpna hrál turnaj.

To nejspíš udělá až ve chvíli, kdy bude cítit šanci ho vyhrát. Podle průzkumu americké stanice ESPN mezi golfisty si ale čím dál méně z jeho kolegů myslí, že Woods ještě někdy zvítězí v turnaji té nejvyšší kategorie major.

Přehrát

00:00 / 00:00

Letošní golfové Masters se musí obejít bez Tigera Woodse, legendární Američan není fit po lednové operaci zad

„Podle mě ještě nemá dost a chce vítězit. Před 6 týdny byl u mě na večeři a vypadal výborně - i se tak prý cítí. Dokáže hrát údery bez bolesti zad, nemá žádné zdravotní problémy. Překvapuje mě, že tu Tiger není, ale až se vrátí, tak podle mě ještě rozhodně nějaké turnaje vyhraje,“ soudí golfová legenda Jack Nicklaus.

Letošní Masters bez Tigera tak nabídne souboje s mnoha otázkami. Největší šanci vyhrát má podle sázkových kurzů aktuální světová jednička Jason Day, ale stejně tak může zopakovat loňský triumf objev roku 2015 Jordan Spieth. Ten o první příčku v žebříčku přišel i kvůli dvěma vítězstvím Daye v přípravě na Masters.

„Je příjemné chodit po trávníku jako světová jednička. Ale nezvykám si na to, protože to se může velmi rychle změnit. Na turnaji není naprostý favorit, ale spousta špičkových hráčů. Myslím, že to je dobře jak pro golf obecně, tak pro tento turnaj,“ říká před startem prvního kola Masters Australan Day.

Martin Charvát, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme