ČSSD bude kvůli stamilionovému dluhu mimo jiné propouštět

Sociální demokraté budou muset kvůli stamilionovému dluhu propouštět. Právníkovi Zdeňku Altnerovi má strana do pondělí zaplatit 337 milionů korun za jeho služby ve sporu o Lidový dům. Vedení ČSSD ve středu schválilo úvěr na zaplacení dlužné částky a jednalo také o úsporných opatřeních.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Praze

Lidový dům v Praze | Foto: Filip Jandourek

Strana například jednorázově nevyplatila odměny za minulý měsíc. Někde se zase budou krátit pracovní úvazky a propustí se přibližně 11 lidí.

„Tam se jedná především o pracovníky na ústředí, především o pracovníky, kteří jsou ve zkušební době, a kde to tedy s sebou nepřinese další náklady,“ upřesnil předseda Ústřední kontrolní komise ČSSD Roman Váňa.

Sociální demokraté také chystají jednorázové zvýšení členského poplatku o sto korun. Celkem chce letos ČSSD ušetřit 55 milionů korun. Podle politologa Jana Bureše to popularitu strany u jejích voličů neohrozí:

„Většinou se budou rozhodovat spíš podle osobností, podle toho, jak se bude politika ČSSD vyjadřovat k aktuálním problémům, ať už je to migrační krize, Evropská unie a podobně.“ Úsporná opatření bude ještě v sobotu schvalovat ústřední výkonný výbor strany.

Spor o odměnu za soud o Lidový dům | Foto: Český rozhlas

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme