Star Wars Rogue One má první trailer. Hlavní postavou bude asi dívka Jyn Erso

První ukázky z Rogue One: A Star Wars Story jsou na světě. Na snímek z nové série samostatných filmů o Hvězdných válkách si ale budou muset fanoušci ještě počkat. Premiéra je plánována až na prosinec.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Star Wars, Hvězdné války

Star Wars, Hvězdné války | Foto: Fotobanka Pixabay

Rogue One: A Star Wars Story má vyprávět příběh skupiny povstalců, kteří mají za úkol ukrást plány k Hvězdě smrti.

Nejmocnější zbraň nepřátelského Impéria totiž dokáže zničit jediným výstřelem celou planetu.

Jednou z hlavních postav nového snímku bude zřejmě zbrklá, agresivní a neposlušná rebelka Jyn Erso. Právě ona dostane za úkol plány získat.

Rogue One: A Star Wars Story je první díl z nové série samostatných filmů o Hvězdných válkách. Dějem se zřejmě zařadí mezi Epizodu III - Pomsta Sithů a Epizodu IV - Nová naděje. Poslední, sedmý díl z původní série Hvězdných válek měl premiéru v prosinci 2015. Rogue One: A Star Wars Story se tak v kinech objeví přesně rok poté. Další, osmý díl klasické série pak tvůrci představí divákům v prosinci 2017.

Život jí vdechne britská herečka Felicity Jonesová, která ztvárnila hlavní roli ve filmu Teorie všeho a za tento výkon byla loni nominována na Oscara.

V Rogue One: A Star Wars Story si zahraje také Forest Whitaker, který se objevil například ve filmech Bojovník nebo Komorník a v roce 2007 získal Oscara za roli ve snímku Poslední skotský král. Další zajímavou hvězdou je dánský herec Mads Mikkelsen, známý jako padouch z bondovky Casino Royale.

Režisérem bude Gareth Edwards, který stojí mimo jiné za snímkem Godzilla natočeném v roce 2014. Hudbu složí Alexandre Desplat, pro Hvězdné války jsou přitom charakteristické melodie skladatele Johna Williamse.

Desplat už ale jednou na Williamsovu práci navazoval, a to když komponoval hudbu k posledním dvěma dílům série o čarodějnickém učni Harrym Potterovi.

Bystří fanoušci také zřejmě odhalili jednu z lokací, kde se trailer natáčel. Záběry přibližně v čase 1 minuta 11 sekund měly vznikat v jedné ze stanic londýnského metra.

Prostředí a eskalátory odpovídají podle většiny uživatelů sociální sítě Twitter nejvíce stanici Canary Wharf, která funguje od roku 1999 a nachází se na šedostříbrné lince Jubilee. Spekuluje se také, že záběry pochází zevnitř Hvězdy smrti.

Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme