Britský premiér Cameron přiznal, že měl podíl v offshoreovém investičním fondu svého otce

Britský premiér David Cameron přiznal, že měl podíl v investičním offshoreovém fondu svého zesnulého otce. Panamská společnost Blairmore Holdings se přitom podle kompromitujících materiálů vyhýbala placení daní ve Spojeném království. Premiér tvrdí, že z jeho strany bylo vše v pořádku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Cameron

David Cameron | Zdroj: Reuters

Čtyři dny po úniku takzvaných Panama Papers David Cameron přiznal, že spolu se ženou vlastnil podíl ve fondu Blairmore. Krátce před nástupem do Downing Street ho ale prý v lednu 2010 prodal, a to za zhruba 30 tisíc liber.

Televizi ITV ve speciálně domluveném rozhovoru premiér dál řekl, že nemá co skrývat, a že v Británii platil daň z dividend, které mu fond vyplácel.

Mezi jmény prominentů, která unikla z panamské právnické kanceláře Mossack Fonseca, figuroval i zesnulý otec britského ministerského předsedy.

David Cameron napřed v oficiálních prohlášeních odmítal celou záležitost komentovat, aby posléze popřel, že by teď jeho rodina těžila z offshoreových společností.

Z řad opozičních labouristů už zazněly první hlasy volající po Cameronově rezignaci.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme