Orlová chystá cílený boj s drogami. Plánuje zřídit poradnu nebo sportovní klub

Orlová připravuje krizový plán na boj s drogami. Reaguje tak na alarmující výsledky anonymního testování školáků. Testy odhalily, že čtvrtina všech žáků devátých tříd užívá marihuanu a taky pervitin. Radnice chce založit městský sportovní klub, aby děti ze sídlišť měly jiné vyžití. Strážníci se chystají do škol, kde budou radit rodičům, jak poznat, že jejich dítě bere drogy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Drogy

Drogy | Foto: Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic, Cabrera Photo

Když jedete do Orlové, musíte si předem dobře rozmyslet, do které části města vlastně míříte, jestli do staré, nebo nové Orlové. Staré centrum historického slezského města prakticky zničila těžba a život se přesunul do sídlištní zástavby, kde chybí náměstí.

Město po mnoha letech konečně dostalo státní dotace a začne náměstí budovat, potvrzuje starosta Tomáš Kuča z ČSSD.

Přehrát

00:00 / 00:00

Orlová plánuje cílený boj s drogami, reaguje tím na zjištění, že čtvrtina žáků devátých tříd bere drogy

„Historické centrum Orlové je poznamenáno hornickou činností a život se přemístil do nové Orlové, Orlové – Lutyně. Celou dobu postrádala reprezentativní prostor, což je náměstí. Místo něj jsme měli škaredý asfaltový plac,“ popisuje.

Velkým problémem Orlové je pouliční kriminalita, lépe než čísla ze statistik to dokládá přímo zkušenost z jednoho natáčení s městskou policií. Stačila chvilka v autě s hlídkou a už byl člověk na stopě zlodějům kovů.

Do sociálně vyloučených lokalit vysílá městská policie své asistenty prevence, jsou to muži, kteří v místě žijí a mají přirozený respekt, řeší hlavně výtržnosti výrostků.

Ještě nedávno byla Orlová širší veřejnosti známá jen tím, že tady z podzemí občas unikal výbušný důlní plyn metan. Teď jsou ale tématem číslo jedna drogy. Město plánuje, že zřídí speciální protidrogovou poradnu.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme