Internetová společnost Yahoo zažívá volný pád, část je k prodeji

Společnost Yahoo poskytující hlavně e-mailové účty přijímá do pondělí nabídky na prodej alespoň částí svého podniku. Hlavním důvodem je její finanční situace, která je podle bankéřů společnosti zoufalá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

internet

internet | Foto: Fotobanka Pixabay

Yahoo bojuje s finančními komplikacemi. Její tržby by se zřejmě měly propadnout o 15 procent, čistý zisk dokonce o jednu pětinu.

Podle novinářky Kary Swisherové, která měla možnost nahlédnout do zprávy společnosti, jsou investoři z celé analýzy zmatení, protože z ní není jasně vidět, jak hlubokou ztrátu společnost Yahoo zažívá.

Může za to údajně zvláštní hospodaření americké firmy a neustálé přesouvání prostředků. Názor novinářky uveřejnilo dnešní vydání E15. Kvůli problémům s hospodařením chce Yahoo i propouštět, a to až 15 procent svých zaměstnanců.

Společnost chce prodat některé své internetové služby a asijské aktivity, na které tedy do 11. dubna přijímá alespoň první nabídky. Kdo by mohl mít ale o potápějící se internetovou loď zájem, není tak úplně jasné.

Podle agentury Bloomberg by mohl chtít investovat své peníze dokonce světový gigant Google. Mluví se ale i o společnosti Verizon Communications, která je dokonce ochotná koupit i podíl, který má firma ve společnosti Yahoo Japan.

Prodej Yahoo, nebo alespoň jeho částí, není úplnou novinkou. Do takového kroku totiž tlačí společnost už dva roky investiční fond Starboard Value, který patří mezi její hlavní akcionáře.

mkp, Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme