Hokejová reprezentace otočila zápas s Německem, vyhrála 2:1

Stejný čas, stejný soupeř. I ve druhém přípravném zápase české hokejové reprezentace před mistrovstvím světa bylo soupeřem českého týmu Německo. V prvním zápase předevčírem vyhráli svěřenci Vladimíra Vůjtka 7:2, dnes ale první branku vstřelili hosté a Češi museli otáčet na konečných 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští reprezentanti začínají herní přípravu na MS dvojzápasem s Německem

Čeští reprezentanti začínají herní přípravu na MS dvojzápasem s Německem | Zdroj: ČTK

Do druhého zápasu nastoupil jako brankářská jednička Dominik Furch, záda mu kryje ze střídačky Jakub Kovář. Český brankář inkasoval jako prnví, když mu na začátku druhé třetiny propadla střela Daniela Pietty. Německo tak vede 1:0.

Mnohem více práce měl ale během úvodní třetiny německý gólman Pielmeier, na kterého Češi během první třetiny vyslali 13 střel, z žádné ale neinkasoval. Až po půlhodině hry našel Horák křižnou přihrávkou úplně volného Martina Zaťoviče, který dorážkou do odkryté branky vyrovnal.

Vítězný český gól byl velmi podobný. Po třech minutách třetí třetiny si Petr Koukal během přesilové hry všiml zcela osamoceného Tomáše Kundrátka u levé tyče. Obránce Rigy jen usměrnil puk do prázdné branky a rozhodl o vítězství 2:1.

Po dvojzápase s Německem bude příprava národního týmu pokračovat dvěma souboji ve Švýcarsku a Finsku.

Domácímu publiku se reprezentace znovu představí 27. a 29. dubna ve Znojmě v soubojích proti Švédsku, generálku má reprezentace na programu 3. května v pražské O2 areně proti Kanadě.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme