Sparta je ve finále. Šestý zápas v Plzni rozhodl Pech v prodloužení

Finále hokejové extraligy bude zároveň soubojem prvních dvou týmů základní části. Liberec vyzve pražská Sparta, která porazila Plzeň 4:2 na zápasy. V prodloužení šestého zápasu rozhodl Lukáš Pech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O postupu Sparty do finále rozhodlo zakončení Michala Barinky

O postupu Sparty do finále rozhodlo zakončení Michala Barinky | Zdroj: ČTK

Sparta se dostala do finále po devíti letech, o jejím postupu rozhodl v polovině šestého zápasu Michal Barinka. Ve finále Pražany čeká Liberec, který ovládl základní část a suverénně si počíná i ve vyřazovacích bojích. První dva zápasy rozhodující série se hrají 14. a 15. dubna na severu Čech.

Indiánům se skvěle povedl vstup do zápasu. Už po 37 sekundách využil Mário Bližňák práce Ondřeje Kratěny u mantinelu a po jeho zakončení se puk došoural za brankovou čáru. Sparta ale následně hrála dvě přesilové hry v rychlém sledu a Adam Polášek vyrovnal.

Svá další oslabení zvládali domácí s přehledem, nedokázali ale využít situaci po vlastní přesilové hře. Na konci 33. minuty naskočil sparťan Michal Barinka z trestné lavice, na modré čáře si počkal na Mikušovu přihrávku a elegantním zakončením s hokejkou mezi nohama získal pražskému týmu vedení.

31letý obránce tak potvrdil nečekanou střeleckou formu, kterou v semifinále získal. Během šesti zápasů dal čtyři branky. Během celé základní části se přitom prosadil pouzde dvakrát.

Téměř okamžitě mohl odpovědět plzeňský Miroslav Preisinger. V nadějné pozici ale trefil pouze Pöpperleho do masky.

Vyprodaný plzeňský stadion hnal Indiány za vyrovnáním, ale v poslední dvacetiminutovce hrozili spíš hosté z protiútoků. Formana i Buchteleho ale vychytal Machovský. A když už se před branku Sparty prokličkoval nejlepší střelec základní části Kubalík, ztroskotal na Pöpperlem.

Dvě minuty před koncem Indiáni zariskovali a zkusili hru bez brankáře, to se vyplatilo 56 sekund před koncem, když se po závaru před Brankou prosadil Lukáš Pulpán.

Rozhodnout muselo prodloužení. Plzeň byla aktivnější, ale Sparta měla obrovské šance a Západočechy zachraňovala branková konstrukce a Matěj Machovský mezi tyčemi. Až v 73. minutě se mezi kruhy dostal ke střele Lukáš Pech a přestože byl faulován, rozhodl o postupu Sparty do semifinále.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Bližňák (Kratěna), 60. Pulpán (Jeřábek, Kracík) - 7. Polášek (J. Hlinka, Forman), 33. Barinka (J. Mikuš), 73. Pech (Švrček). Rozhodčí: Hodek, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 8236 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme