Barcelona se pokusí uspět na půdě San Sebastianu. Na vítězství tam čeká devět let

Fotbalová Barcelona je známý stroj na vítězství. Katalánský velkoklub má ale i místo, kde se mu vyhrávat nedaří dlouhodobě. A to na stadionu svého večerního soupeře ve španělské lize - Realu Sociedad San Sebastian.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Barcelony se dnes utkají se San Sebastianem

Fotbalisté Barcelony se dnes utkají se San Sebastianem | Zdroj: Reuters

„Budeme hrát na stadionu, na kterém jsme nebyli schopní vyhrát skoro desetiletí. A v tu chvíli už budeme znát výsledky našich konkurentů. Nemůžeme být ale příliš uvolnění. Hráči to vědí. Připomínal jsem jim to,“ trenér Luis Enrique dobře ví o sérii, která není pro jeho tým zrovna typická.

Naposledy zvítězila Barcelona na hřišti Realu Sociedad v roce 2007, od návratu sansebastianského klubu do La Ligy před šesti lety se to už ale nepodařilo. A naposledy si obhájci titulu odvezli z neoblíbeného stadionu porážku 0:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Barcelona dnes nastoupí na hřišti San Sebastianu, kde v lize čeká na vítězství od roku 2007

„Musíme hrát náruživě, musíme být kvalitnější než soupeř v držení míče, musíme být schopní je zatlačit. Prostě musíme dělat věci správně, abychom nad Realem Sociedad vyhráli,“ hecuje Luis Enrique svoje hráče.

Barcelona minulý týden podlehla velkému rivalovi - Realu Madrid - a skončila tak její rekordní série 39 výher v soutěžních zápasech za sebou.

Ve španělské lize se tak možná zdramatizoval souboj o titul. Katalánský vekloklub má ale stále před druhým Atléticem Madrid i třetím Realem Madrid nadějný náskok. Další ztráty však už nechce dovolit, takže doufá v ukončení série bez výhry na hřišti Realu Sociedad.

Brno otočilo zápas s Bohemians, Zbrojovka vyhrála potřetí v řadě

Číst článek

„Jediný zápas, který teď existuje, je ten na stadionu Anoeta. Jediná soutěž, která pro nás v tenhle moment existuje, je La Liga. O zbytek se budeme starat později,“ zdůrazňuje trenér Luis Enrique, že třeba na Ligu mistrů a čtvrtfinálovou odvetu s Atléticem Madrid se bude koncentrovat až se přiblíží. Barcelona má ale ambice vyhrát všechny soutěže, do kterých zasáhne.

„Už je duben, rozhodující měsíc pro hodně soutěží, uvidíme, jestli můžeme udržet naši současnou výhodu v La Lize. Nastala klíčová chvíle, na kterou čekáme od začátku,“ těší se na vypjaté období trenér Barcelony Luis Enrique.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme