Cameron představí plán proti daňovým únikům, a to ve stínu Panama Papers

Britský premiér David Cameron dnes v parlamentu představí návrh nových opatření proti daňovým únikům. Současně chce vysvětlit své finanční záležitosti, které se váží k investicím v Karibiku. Cameron o víkendu coby britský premiér ukázal svá daňová přiznání z poslední doby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron

Britský premiér David Cameron | Zdroj: Reuters

Ministerský předseda chce v první řadě představit vládní opatření, která už údajně reagují na první poznatky z kauzy Panama Papers. David Cameron chce podle Guardianu např. kriminalizovat napomáhání k daňovým únikům.

Trestněprávní odpovědnost by tak vznikala pro společnosti, jejichž zaměstnanci přispěji k daňovým podvodům.

Cameron chce ale v parlamentu taky detailněji promluvit o svých finančních záležitostech. A podle šéfa opozičních labouristů Jeremyho Corbyna je co vysvětlovat.

Corbyn televizi BBC řekl, že chce vědět, kolik premiér ve skutečnosti odvedl na daních a co ho vedlo k tomu, že investoval do akcií karibské investiční společnosti.

Cameron přiznal, že kauzu kolem Panama Papers mohl zvládnout lépe

Číst článek

Únik informací o fungování firem v daňových rájích | Foto: ČTK

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme