Třicátnice Strýcová na kurtu krotí emoce. Z českých tenistek má zatím nejlepší sezonu

České tenistky zamířily do Švýcarska, kde budou o víkendu bojovat o třetí finálovou účast v řadě. Svěřenkyně kapitána Petra Pály jsou mírnými favoritkami duelu, třeba i díky letošní formě čerstvé třicátnice Barbory Strýcové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Necítím se na třicet. Někdy mě tělo bolí, že si říkám, že už je to tady. Ale ne, je to jen číslo. Cítím se na dvacet,“ směje se Barbora Strýcová.

Kulaté jubileum oslavila před dvěma týdny. „Máma mi připravila velikánskou oslavu, bylo to hrozně příjemné. Dostala jsem strašně moc darů a kytek. Třeba robota na pečení buchet nebo čaje, které mám ráda,“ chlubí se plzeňská rodačka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to jen číslo, komentuje Strýcová své 30. narozeniny. Nejen o oslavě s ní mluvil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Čerstvá třicátnice bude ve Švýcarsku týmovou dvojkou, ale pokud by se počítaly pouze letošní výsledky, je zatím ze všech českých tenistek nejúspěšnější.

„Bára má zatím nejlepší rok z nás všech. Na všech turnajích uhrávala docela dost,“ připomíná Karolína Plíšková, která cestovala do Lucernu jako lídr výběru kapitána Petra Pály.

„Zatím sezona jde, ale to se může rychle změnit. Pocit ze zápasů je vždycky nahoru, dolů,“ říká Barbora Strýcová, která ale nemůže popřít, že i díky spolupráci s koučem Tomášem Krupou zažila zřejmě nejpovedenější úvodní čtvrtinu roku.

V Dubaji se dostala do finále. Na ještě větších turnajích v Melbourne a Indian Wells brala slušné body za osmifinále. „Trenér mě učí, abych víc chodila do hry a šetřila síly. Moje zápasy nejdou pod hodinu a půl a je mi těch třicet, takže by bylo fajn někdy ušetřit síly,“ usmívá se.

Podle kapitána Petra Pály vypadá na kurtu také klidněji. „Mám větší nadhled a snažím se emoce skrývat. I ty berou dost síly. Možná věk pomáhá v tom, že jsem rozumnější,“ souhlasí Strýcová. Dokázat to může i o víkendu ve fedcupovém semifinále v Lucernu.

 

Happy Birthday MaMa and Happy nameday sis#familyday #miami #foodporn #alldayeveryday #cipriani today..What about Tomorrow?

Fotka zveřejněná uživatelem Barbora Strycova (@barborastrycova),Bře 23, 2016 v 7:05 PDT

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme