V Bochoři u Přerova vznikne nová průmyslová zóna. Podpořila to vláda

Vláda podpořila výstavbu průmyslové zóny v Bochoři u Přerova. Vznikne v areálu bývalé vrtulníkové základny, pro nové investory tam bude několik set hektarů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiér Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci po jednání vlády

Premiér Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci po jednání vlády | Foto: Vláda České republiky

Severní část průmyslové zóny by měla sloužit pro běžné průmyslové využití a jižní pro letecký průmysl.

Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) vláda počítá se zachováním blízkého letiště, které je v provozu necelé tři roky.

„Počítáme tedy s tím, že tato zóna by měla být přístupná z pohledu železniční, silniční a částečně také letecké dopravy. Počítáme s tím, že v této lokalitě by měly vzniknout fakticky dvě oddělené průmyslové zóny – jedna v rozsahu cca 200 hektarů, druhá v rozsahu cca 120 hektarů,“ řekl Sobotka.

Pro vznik průmyslové zóny v Bochoři je důležitá rychlá dostavba chybějících dvou úseků D1 z Říkovic do Přerova a z Přerova do Lipníku nad Bečvou.

Armáda se z přerovské základny přestěhovala na podzim roku 2013 do Náměště nad Oslavou. Tamní letiště nyní spravuje státní podnik LOM Praha.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme