Placení daní jsme se nevyhýbali, hájí Cameron sebe i svého otce

Britský premiér David Cameron dnes znovu zopakoval, že se ani on, ani jeho zesnulý otec nevyhýbali placení daní ve Spojeném království. Cameron v Dolní sněmovně připustil, že udělal komunikační chyby ohledně svých akcií v karibském investičním fondu. V Británii se ve světle aféry kolem „panamských dokumentů“ zvýší počet vrcholných politiků, kteří zveřejní svá daňová přiznání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron v Dolní sněmovně (snímek z House of Commons TV)

Britský premiér David Cameron v Dolní sněmovně (snímek z House of Commons TV) | Zdroj: ČTK

Po premiéru Cameronovi nechali veřejnost nahlédnout do svých finančních záležitostí také ministr financí Osborne, londýnský starosta Johnson nebo šéf opozičních labouristů Corbyn.

Ten premiéra Camerona nařkl z mistrovského pokusu odvést pozornost jiným směrem. Jeremy Corbyn si myslí, že ministerský předseda chce vytvořit dvojí pravidla pro superbohaté a pro zbytek pracujících Britů.

David Cameron ve svém vystoupení zdůraznil, že „bohatství není sprosté slovo“. Premiér odmítl, že by jeho otec založil investiční fond Blairmore v Panamě s cílem vyhnout se placení daní.

Podle Davida Camerona zazněla na adresu jeho otce řada nepravdivých a hluboce zraňujících obvinění. Premiér připomněl, že velmi podobné investice do offshoreových fondů mají třeba britské odbory nebo dokonce BBC.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme