Belgičané obvinili z terorismu další dva muže, útočníkům prý pronajali byt

Další dva muže obvinily dnes belgické úřady z podílu na březnových teroristických útocích v Bruselu. S odvoláním na prokuraturu o tom informují tamní média. Smail F. a Ibrahim F. pronajali údajně byt, který sloužil atentátníkům jako úkryt. Při útocích na bruselském letišti Zaventem a ve stanici metra Maalbeek zahynulo v březnu 32 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgická policie zasahovala v bruselské čtvrti Etterbeek

Belgická policie zasahovala v bruselské čtvrti Etterbeek | Zdroj: Reuters

Obvinění podle státního zástupce pronajali byt na Avenue des Casernes v bruselské čtvrti Etterbeek, v němž se kromě podezřelých pachatelů atentátů ukrývali i další islamisté. Podle stanice RTBF v bytu těsně přes spácháním útoku v metru pobývali Khalid El Bakraoui a Osama Krayem.

Smail F., narozený v roce 1984, a o čtyři roky mladší Ibrahim F. si vyslechli obvinění z členství v teroristické skupině a podílu na vraždách spáchaných prostřednictvím teroristických činů.

V sobotu belgická policie provedla rozsáhlou razii na Avenue des Casernes v bruselské čtvrti Etterbeek, kde se zaměřila na jeden obytný dům s obchodem v přízemí. Při akci nikoho nezadržela a nenašla zbraně ani výbušniny. Zda šlo právě o byt, který obvinění pronajali, ale prokuratura nepotvrdila.

Vyšetřování útoků pokračuje 've dne v noci'

Vyšetřování kolem bruselských a pařížských teroristických útoků pokračuje "aktivně ve dne v noci", uvedl dnes rovněž mluvčí státního zastupitelství.

Belgické úřady už v sobotu z terorismu obvinily čtyři osoby. Kromě Osamy Krayema, Hervého B. M. a Bilala E. M. mezi nimi byl také Mohamed Abrini, blízký přítel zřejmě jediného přeživšího pachatele listopadových teroristických útoků v Paříži Salaha Abdeslama.

Abrini se přiznal, že je také oním dlouho neznámým "mužem v klobouku", kterého spolu se dvěma sebevražednými atentátníky zachytily kamery před útokem na bruselském letišti Zaventem.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme