ČSSD by měla Altnerovi zaplatit do čtvrtka, rozsudek je pravomocný, potvrdil soud

Rozhodnutí, podle kterého má ČSSD zaplatit 337 milionů korun bývalému advokátu Zdeňku Altnerovi, je pravomocné, potvrdil obvodní soud. Strana má zaplatit do čtvrtka. Altnerův zástupce si totiž už převzal rozsudek ze sporu s ČSSD.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Praze

Lidový dům v Praze | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Mohu potvrdit, že včera nám byl doručen rozsudek Městského soudu v Praze a že dnes počala běžet třídenní lhůta k zaplacení. Třídenní lhůta končí ve čtvrtek,“ řekl Českému rozhlasu Altnerův právník Václav Veselý.

Vyzvednutí rozsudku potvrdila i mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Alena Novotná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Posuny ve sporu ČSSD s právníkem Altnerem přiblížila redaktorka Alžběta Havlová

„Tento rozsudek byl 6. 4. 2016 dodán do datové schránky právního zástupce Zdeňka Altnera a doručen 11. 4. 2016,“ řekla s tím, že třídenní lhůta k plnění začíná běžet od dnešního dne.

Sociální demokracie už proti rozsudku podala dovolání k Nejvyššímu soudu, to však nemá odkladný účinek.

ČSSD v dovolání rozporuje především oprávněnost a zákonnost smluvní pokuty, která za 5734 dní od podání žaloby do vynesení rozsudku činí 318 milionů. Penále přitom vychází z výrazně nižší částky 18,5 milionu.

Vládní strana si kvůli zaplacení vzala úvěr, ale před zasláním peněz se chce dohodnout s exekutory ohledně toho, komu vlastně platit. V Lidovém domě už se podle strany přihlásilo 17 Altnerových věřitelů s pohledávkami přes 20 milionů korun.

Právníci sociální demokracie si oznámení o doručení půjdou vyzvednout zítra, tedy ve středu, do té doby nechtějí věc blíže komentovat.

„Určitě v těch následujících dnech, které budou do vypršení té lhůty, budeme jednat se všemi zúčastněnými stranami, což je určitě právní zástupce pana doktora Altnera a také věřitelé pana doktora Altnera, kteří uplatnili exekuční příkazy na tu pohledávku. Budeme hledat takové řešení, abychom maximálně ochránili zájmy klienta, tedy České strany sociálně demokratické,“ uvedl mluvčí právní kanceláře Jiří Chvojka.

Spor o odměnu za soud o Lidový dům | Foto: Český rozhlas

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme