Nezáleží, kdo přijede a kdo ne. Chystáme se stejně, shodli se brankáři hokejové reprezentace

Gólman Ondřej Pavelec měl být jedničkou české hokejové reprezentace na mistrovství světa, jenže v noci na úterý dostal trenér Vladimír Vůjtek nepříjemnou zprávu. Brankář Winnipegu neprošel kvůli problémům s kolenem lékařskou prohlídkou a k národnímu týmu se nepřipojí. O post mezi třemi tyčemi tak budou bojovat Dominik Furch, Jakub Kovář a Pavel Francouz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec inkasoval čtyřikrát z 26 střel a jeho tým podlehl doma Dallasu 3:5

Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec inkasoval čtyřikrát z 26 střel a jeho tým podlehl doma Dallasu 3:5 | Zdroj: Reuters

„Volali nám večer, že čtyři hodiny seděl na prohlídce a že ho přesvědčili, že má koleno špatné. Nevydrželo by pětitýdenní zátěž, proto ho neuvolnili,“ říká smířeně trenér české reprezentace Vladimír Vůjtek.

Pro stávající trojici brankářů se tak neúčastí Ondřeje Pavelce otevírá v národním týmu větší možnost dostat se do závěrečné nominace pro mistrovství světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na přípravě tria brankářů české hokejové reprezentace se nic nemění. Akorát je teď o jednu pozici víc, takže je větší šance, ví jeden z gólmanů Dominik Furch

„Mně bylo jasný, že pracovat budu muset na sto procent tak i tak, abych se vůbec dostal, ať už Ondra přijede, nebo ne. Akorát teď je o jednu pozici víc, takže je tam větší šance,“ uvědomuje si Dominik Furch.

Že by ale on či jeho dva kolegové Jakub Kovář a Pavel Francouz nyní něco začali na své práci měnit, to ne.

„Budeme se připravovat dál tak, jako bychom se připravovali, kdyby Ondra přiletěl,“ tvrdí Kovář a Francouz ho doplňuje: „Vidím to podobně. My jsme samozřejmě tušili, kdo by mohl a nemohl přijet, ale dopředu nikdy nevíte, takže s ničím nemůžete počítat. Chystali jsme se stejně, jako kdyby přijeli všichni tři z NHL.“

Stát se může, že nakonec celá tato trojice odcestuje na šampionát do Moskvy. Ve hře jsou ale i další jména.

Trenér Vůjtek bude bedlivě sledovat, jak dopadne první kolo play-off NHL. Po něm může být k dispozici třeba Petr Mrázek z Detroitu nebo Michal Neuwirth z Philadelphie.

Vůjtkovi se hlásí posily z NHL. Přijedou Pastrňák či Plekanec, Pavelec neprošel prohlídkou

Číst článek

Vůjtka zaujal i Štěpánek

Kouč národního týmu má v hledáčku ještě jedno jméno. Jakub Štěpánek totiž skvělými výkony dotáhl Bern až do finále švýcarské ligy.

„Samozřejmě uvažujeme i tímhle směrem. Počkáme na dva zápasy, které bude Kuba chytat, a uvidíme, jak to bude dál,“ nechává si čas na rozmyšlenou Vladimír Vůjtek.

Jeho prvořadým úkolem pro následující hodiny bude nominovat gólmana pro utkání se Švýcarskem, které čeští hokejisté sehrají už ve středu v 19.45.

Petr Kadeřábek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme