Policista v terénním voze naboural v Praze na Vinohradech čtyři desítky aut

Zhruba čtyři desítky aut naboural dnes odpoledne na pražských Vinohradech řidič SUV. Zraněn nebyl nikdo, celková výše škod zatím není známa. Řidič byl dopaden ještě ve voze. Jednalo se o šestačtyřicetiletého policistu, podle některých médií by mohlo jít o bývalého policejního pedagoga a důstojníka Karla Kadlece.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Řidič v Praze naboural asi čtyři desítky aut

Řidič v Praze naboural asi čtyři desítky aut | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

Kvůli nahlášeným nabouraným vozům vyjížděli policisté do Šumavské ulice na pražských Vinohradech. Řidič byl ještě ve svém terénním autě dopaden v nedaleké Máchově ulici.

Na místě muž orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu odmítl. Test po převozu na policejní stanici ukázal, že měl přes promile alkoholu v krvi.

Podle serverů tisen.tv a tn.cz je zadrženým řidičem bývalý policejní pedagog a důstojník Karel Kadlec, souzený za loňskou nehodu pod vlivem alkoholu. To řekl Českému rozhlasu i jeden ze svědků na místě, který prý Kadlece zná.

Policejní mluvčí Andrea Zoulová potvrdila, že terénní vůz řídil policista, jméno však nepotvrdila. „S ohledem na okolnosti celé záležitosti si věc v nejbližší době převezmou pracovníci Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ řekla.

Řidič v Praze naboural asi čtyři desítky aut | Foto: Veronika Hlaváčová

Kadlec loni v březnu v Praze podle obžaloby neubrzdil svůj jeep a narazil do auta, které před ním zastavilo kvůli chodcům na přechodu. S řidičkou se chtěl na místě domluvit, aby mohl hned odjet, ale při couvání naboural i auto asistenční služby. Přivolaní policisté mu naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu, odběr krve Kadlec odmítl.

Kadlec pak u soudu tvrdil, že v noci před nehodou vypil dvě piva a čtyři panáky tvrdého alkoholu. Krev prý neodevzdal kvůli tomu, že ho urazil lékař.

Obvodní soud pro Prahu 2 nejprve policistu nepotrestal s odůvodněním, že se jedná jen o přestupek. Městský soud v Praze ale následně vyhověl stížnosti státního zástupce a případ nižšímu soudu vrátil.

Ministr vnitra postavil ke konci loňského roku Kadlece mimo službu a policejní důstojník byl také odvolán z funkce na Policejní akademii.

Řidič v Praze naboural asi čtyři desítky aut | Foto: Veronika Hlaváčová

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme