Liga mistrů má první semifinalisty. Realu vystřelil postup Ronaldo, dál jde i City

Fotbalisté Realu Madrid pošesté v řadě postoupili mezi nejlepší čtyřku klubů na kontinentu. Ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů díky hattricku Cristiana Ronalda zdolali Wolfsburg 3:0. Naopak poprvé v historii si semifinále zahraje Manchester City, který doma zvítězil nad Paris St. Germain 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo střílí ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů úvodní gól do sítě Wolfsburgu

Cristiano Ronaldo střílí ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů úvodní gól do sítě Wolfsburgu | Zdroj: Reuters

Wolfsburg přitom v úvodním čtvrtfinále Champions League Real Madrid překvapil nečekanou výhrou 2:0.

Nadějný náskok ale v utkání na Santiago Bernabéu dlouho neudržel. Bílý balet potřeboval na umazání dvoubrankového manka necelých sedmnáct minut.

Zatímco v Německu se hvězdy španělského celku nemohly střelecky prosadit, v odvetě řádil nejproduktivnější hráč letošního ročníku Ligy mistrů Cristiano Ronaldo.

První gól vstřelil v 16. minutě z těsné blízkosti po nedůsledném bránění Vlků, druhou branku přidal o minutu později hlavou po rohu Toniho Kroose.

Agüero neproměnil penaltu

V souběžně hraném klání mezi finančními giganty Manchesterem City a Paris St. Germain, které ve Francii skončilo 2:2, se mohlo skóre poprvé měnit po půlhodině hry.

Gólman PSG Kevin Trapp ve vápně zastavil domácího Sergia Agüera, jenže sám faulovaný poslal míč z penaltového puntíku půl metru vedle brány.

Real Madrid tlačil Wolfsburg i po poločasové pauze, brankáře Diega Benaglia po hlavičce Sergia Ramose dokonce zachránila tyč.

Šanci německého celku dovést duel alespoň do prodloužení Zidaneovi svěřenci nakonec definitivně uhasili v 77. minutě. A opět úřadoval Ronaldo, který z přímého kopu prostřelil rozestoupenou zeď.

Ve stejném čase se prosadil i Manchester City, když Kevin De Bruyne první střelou na bránu francouzského týmu překonal Trappa.

V Manchesteru ani v Madridu už se skóre neměnilo, a tak jsou prvními semifinalisty po odvetných vítězstvích 1:0 a 3:0 Citizens s Realem.

Odvetná čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Wolfsburg 3:0 (2:0)
Branky: 16., 17. a 77. Ronaldo. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.). ŽK: Ronaldo - Arnold, Luiz Gustavo, Dante, Vierinha. Diváci: 80 000. První zápas: 0:2, postoupil Real.

Manchester City - Paris St. Germain 1:0 (0:0)
Branka: 76. De Bruyne. Rozhodčí: Velasco - Alonso, Yuste (všichni Šp.). ŽK: Fernandinho - Trapp, Pastore, Van den Wiel. Diváci: 43 000. První zápas: 2:2, postoupil Manchester.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme