Vedení ČSSD řešilo, jak se postaví k platbě Altnerovi. Rozhodnutí zatím odkládá

ČSSD dál odkládá rozhodnutí ohledně platby právníkovi Zdeňku Altnerovi, kterou jí nařídil soud. Jasný závěr nepřineslo ani dnešní ranní jednání grémia strany. Podle mluvčího advokátní kanceláře, která ČSSD zastupuje, se definitivně rozhodne zítra. To je také nejzazší datum, do kdy by měla strana zaplatit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Praze

Lidový dům v Praze | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Zdeňku Altnerovi musí strana podle soudního verdiktu zaplatit 337 milionů.

To je částka zahrnující odměnu za Altnerovy služby při zastupování ve sporu o Lidový dům, kde mají sociální demokraté sídlo, a také smluvní pokutu.

Strana proti rozsudku podala dovolání k Nejvyššímu soudu. V něm rozporuje především oprávněnost smluvní pokuty, která tvoří většinu zmiňované částky, 318 milionů.

Dovolání nemá odkladný účinek. Zaplatit Altnerovi by strana měla do zítřka, rozhodnutí však zatím odkládá.

Mluvčí zastupující advokátní kanceláře Bělina & Partners Jiří Chvojka upřesnil, že se teď řeší, jak se strana vyrovná s exekučními příkazy proti Altnerovi. Těch do sídla ČSSD dorazilo okolo dvou desítek v hodnotě zhruba 20 milionů korun.

Většinu dnešního jednání však podle Chvojky zabrala diskuse o možné obraně proti údajně nestandardním krokům soudů.

„Ačkoli pan doktor Altner požadoval patnáctidenní lhůtu pro splatnost, soud přiřknul tři dny, ačkoli běžná doba vypracování rozsudku je měsíc nebo i déle, tak v případě ČSSD to bylo pět dnů včetně doručení. A nyní obvodní soud přiznal 30 dnů, což je opět nestandardní lhůta na vyjádření pana doktora Altnera k našemu dovolání,“ vypočetl Chvojka.

Spor o odměnu za soud o Lidový dům | Foto: Český rozhlas

ČRo, Mikuláš Klang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme