Hlavně neudělat ostudu, myslel si Veselý před zápasem. Pak porazil Djokoviće

Do zápasu šel jako jasný outsider, po dvou hodinách na tiskové konferenci marně hledal odpověď na otázku, jak se mu podařilo porazit světovou jedničku. Jiří Veselý ve třech setech v Monte Carlu zdolal Novaka Djokoviće a poprvé se dostal do třetího kola na turnaji kategori Masters.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý porazil Novaka Djokoviće

Jiří Veselý porazil Novaka Djokoviće | Zdroj: Reuters

Jiří, jak se cítíte pár minut po největším vítězství vaší kariéry?

Abych pravdu řekl, tak stále nemůžu uvěřit, co se stalo. Pro mě je to něco neuvěřitelného a je to úžasná výhra. Neskutečný pocit, že jsem dokázal porazit prvního hráče z první desítky a hned to byl Novak. Je to neskutečný den.

S jakými očekáváními jste do zápasu šel?

Před zápasem jsem neměl ani pomyšlení, že bych mohl vyhrát. Spíš jsem si říkal, abych odehrál dobrý zápas a neudělal nějakou obrovskou ostudu. Myšlenky byly jiné, ale když jsem vyhrál první gem, začal jsem se uvolňovat.

Cítil jsem, že jeho hra není na nejvyšší úrovni, že dělá spoustu chyb a že mu moje hra úplně nesedí. Snažil jsem se pořád dodržovat a hrát stejnou hru.

Tenisová senzace v Monte Carlu: Veselý porazil Novaka Djokoviće

Číst článek

Nešlo to jen v půlce druhého setu, kdy jsem začal hrát až moc agresivně a hekticky. Jinak se mi podařilo držet taktiku a fungovala neskutečně. Novak nehrál svůj nejlepší tenis, ale i tak si myslím, že to je důležitá výhra.

Dařilo se vám na kurtu krotit emoce?

Byl jsem samozřejmě nervózní. Věděl jsem, že se mi může podařit něco neuvěřitelného. Snažil jsem se jít mít po míči a dobře servírovat. Nějak se to sešlo.

Neměl jsem čas přemýšlet, co bude po zápase, ani jak budu slavit. Musel jsem hrát všechno do kurtu, běhat, bojovat. Dařilo se mi v závěru emoce krotit a být ve stavu, kdy se mi to podařilo dohrát. Emoce byly neskutečné, ale ukočíroval jsem je.

Jak vám výhra nad Djokovicem pomůže v turnaji?

Dvířka se trošku pootevřela, ale na tomhle turnaji je každý tak strašně kvalitní. Nerad bych něco zakřikl a nasadil na sebe nějaká příliš velká očekávání. Zítra je nový zápas a pokusím se na něj co nejlépe připravit.

Jan Kaliba, Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme