ČSSD musí nejpozději do půlnoci poslat 337 milionů právníku Altnerovi

ČSSD má poslední den na to, aby zaplatila 337 milionů korun právníkovi Zdeňku Altnerovi. Podle rozhodnutí soudu mu dluží za zastupování ve sporu o Lidový dům. Vedení strany by mělo oznámit, jak a zda vůbec peníze ve lhůtě uhradí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Praze

Lidový dům v Praze | Foto: Filip Jandourek

Sociální demokracie se snaží platbu co nejvíc oddálit. Upozorňuje například na řadu exekucí proti Zdeňku Altnerovi, které je prý potřeba zaplatit přednostně.

ČSSD se chce také bránit proti údajně nestandardnímu postupu soudů. Řekl to Jiří Chvojka, mluvčí advokátní kanceláře, která stranu zastupuje.

„Ačkoliv pan doktor Altner požadoval 15denní lhůtu pro splatnost, soud přiřkl tři dny. Ačkoliv běžná doba vypracování rozsudku je měsíc nebo i déle, tak v případě ČSSD to bylo pět dnů včetně doručení. A nyní obvodní soud přiznal 30 dnů, což je opět nestandardní lhůta, na vyjádření panu doktoru Altnerovi k našemu dovolání,“ vypočetl Chvojka.

ČSSD už poslala dovolání k Nejvyššímu soudu. Strana v něm žádá, aby Nejvyšší soud co nejdříve odložil splatnost celé částky a následně zrušil celý rozsudek. Strana rozporuje hlavně oprávněnost a zákonnost smluvní pokuty.

Spor o odměnu za soud o Lidový dům | Foto: Český rozhlas

Mikuláš Klang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme