Veselý po výhře nad Djokovićem: Neskutečný sen. Zasloužil si to, přiznal srbský tenista

Pro českého tenistu Jiřího Veselého letošní sezona sice nezačala zrovna šťastně, teď si ale užívá největší vítězství své kariéry. Jako druhý hráč v tomto roce totiž ve druhém kole prestižního turnaje v Monte Carlu porazil světovou jedničku Novaka Djokoviće.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý porazil v Monte Carlu Novaka Djokoviće

Jiří Veselý porazil v Monte Carlu Novaka Djokoviće | Zdroj: Reuters

„Stále nemůžu uvěřit, co se odehrálo,“ přiznal po zápase 22letý Jiří Veselý. A asi nebyl sám. Vždyť jediným, kdo letos uspěl proti srbskému suverénovi, byl Feliciano Lopez, kterému Novak Djoković utkání kvůli bolestem oka vzdal.

„Pro mě je to něco neuvěřitelného. Je o úžasná výhra, neskutečný pocit, že jsem dokázal porazit takového top hráče, vlastně prvního hráče z první desítky a rovnou Novaka. Takže neskutečný den,“ uvedl Veselý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český tenista Jiří Veselý porazil v Monte Carlu Novaka Djokoviče. Označil to za největší vítězství v kariéře

Totéž si může říkat i světová jednička, i když hořce. Veselý je totiž v žebříčku ATP pětapadesátý a s hráčem mimo první padesátku prohrál Djoković naposledy před šesti lety.

I proto šel český tenista na kurt se skromnými cíli. „Před zápasem jsem opravu neměl ani pomyšlení na to, že bych mohl vyhrát. Spíš jsem si říkal, abych odehrál dobrý zápas a abych neudělal nějakou ostudu,“ přiznal.

„Takže myšlenky byly úplně jiné. Ale po tom, co jsem vyhrál první gem, začínal jsem se trošku uvolňovat a vlastně už od začátku jsem cítil, že jeho hra není úplně na nejvyšší úrovni, že dělá spoustu chyb a že mu moje hra úplně nesedí,“ dodal Jiří Veselý.

Že nehrál dobře, přiznal i sám Novak Djoković, zároveň ale ocenil Jiřího Veselého. Nejdřív už u sítě zdviženým palcem, objetím a pak také slovy. Vítězství si podle nejlepšího tenisty posledních let zasloužil.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme