Česká hokejová osmnáctka nezvládla úvod MS, Finsku podlehla po nájezdech

Čeští hokejisté do osmnácti let vstoupili do mistrovství světa v Grand Forks porážkou s Finskem 3:4 po samostatných nájezdech. Svěřenci trenéra Roberta Reichla díky brankám Radovana Pavlíka a Ondřeje Najmana ve třetí třetině dokázali smazat ztrátu 1:3, ale v rozstřelu rozhodl Janne Kuokkanen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář české reprezentace a Washingtonu Capitals Tomáš Vokoun

Brankář české reprezentace a Washingtonu Capitals Tomáš Vokoun | Foto: Miroslav Bureš | Zdroj: Český rozhlas

V úvodu utkání měl šanci otevřít skóre utkání Havelka a Finové se ubránili i při Salově vyloučení. V polovině úvodní třetiny ale udeřil při Karafiátově vyloučení soupeř a brankáře Kořenáře překonal Tolvanen. Češi odpověděli ve 13. minutě také v přesilovce, když zakončil kombinaci z mezikruží Zadina a gólman Laakso také kapituloval.

Finové ale za 48 sekund opět vedli. Vesalainen si zpoza české branky vybruslil zpět k modré čáře a svým pokusem překvapil českého gólmana. V 17. minutě při trestu Kurovského zvýšil na 3:1 Oksanen, když předtím v oslabení neuspěl v úniku s bekhendovým blafákem kapitán Zachar.

V druhém dějství mohl snížit Zadina a Češi nevyužili ani 117 sekund trvající přesilovku pěti proti třem. Finové zase mohli zvýšit po brejku Kuokkanena, v 35. minutě trefil Nurmi horní tyč a další možnost měl Tolvanen.

Ve třetí třetině nejdříve tým kouče Roberta Reichla odolal při trestu Lukáše Doudery a ve 46. minutě po chybě Finů získal kotouč Zadina a Pavlík z levého kruhu snížil. Na druhé straně minul Räsänen a v 53. minutě se radovali opět Češi. Kvasničkovu střelu od modré čáry tečoval Najman a Laakso byl bezmocný.

Nerozhodlo ani pětiminutové nastavení a v nájezdech se trefil jako jediný ve třetí sérii Kuokkanen. V dalším duelu v základní skupině B budou hrát Češi v noci ze soboty na neděli ve 2:30 SELČ s domácí Kanadou.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme