Tři muže z Brna na lodi z PET lahví zadrželi na Korsice. Nemají potřebné doklady

Úřady na Korsice zakázaly odplout české lodi postavené z PET lahví. Plavidlo nemá potřebné doklady. Informaci přinesl Deník. Plavidlo postavila trojice dobrodruhů z Brna. Plánovala s ním během jednoho měsíce doplout až do Alžírska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Albert Fikáček chce napodruhé přeplout Středozemní moře na lodi z PET lahví

Albert Fikáček chce napodruhé přeplout Středozemní moře na lodi z PET lahví | Foto: Albert Fikáček

Posádka se kvůli poruše musela nechat odtáhnout na Korsice do přístavu. Úřady jim poté nepovolily znovu vyplout, protože loď nemá potřebné doklady.

„Máme sice opravený motor, ale pořád nemáme povolení odplout nebo opustit francouzské vody. Jediný legální způsob je, že bychom loď nechali odtáhnout do mezinárodních vod,“ popsal Českému rozhlasu kapitán plavidla Albert Fikáček.

O české dobrodruhy se podle podle korsických médií zajímají místní obyvatelé. Skupině nosí jídlo a snaží se ji podporovat.

Fikáček je celým svým srdcem dobrodruh a jednou z vůdčích osob brněnského Expedičního klubu. Stopem po Evropě cestuje podle svých slov od 14 let. Navštívil Irák, Súdán, Mali, Západní Saharu, Indii, Bangladéš, Kanadu a další země.

Na lodi z PET lahví se v roce 2010 pokusil překonat Středozemní moře. Chtěl přeplout z Itálie do Španělska, urazil ale 200 kilometrů, vypověděl mu motor a ztroskotal. Loď z PET lahví proto vytáhl znovu. „Nerad se vzdávám,“ tvrdí o sobě.

Anna Jadrná, Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme