Dukla nadělila Jablonci šestku, utkání rozhodla během pěti minut

Fotbalisté pražské Dukly přehráli v pátečním měření sil tabulkových sousedů Jablonec 6:1. Tři branky přitom v prvním poločase vsítili v rozmezí pouhých pěti minut. V tabulce Synot ligy ale po vítězné předehrávce 25. kola nadále zůstávají za Severočechy se ztrátou dvou bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Mareš (vlevo) se podílel na výhře nad Jabloncem dvěma trefami

Jakub Mareš (vlevo) se podílel na výhře nad Jabloncem dvěma trefami | Zdroj: ČTK

Dukla narazila na Jablonec už počtvrté v letošní sezoně. Ve čtvrtfinále Mol Cupu s ním hrála nejprve bez branek a poté mu podlehla 1:2. A na podzim s ním v lize remizovala 3:3.

Gólová byla i páteční předehrávka 25. kola Synot ligy. Jako první se sice dostali do šance Severočeši, jenže José Romera mířil po centru od rohového praporku nad.

A tak po půlhodině hry začala úřadovat Dukla, když v rámci pěti minut sestřelila Jablonec třemi zásahy.

Ve 30. minutě překonal Michala Bártu povedeným volejem domácí Ondřej Vrzal. O dvě minuty později navýšil hlavou po rohu Kaspars Gorkšs a na 3:0 dával krátce nato Daniel Tetour. A to si Dukla mezitím ještě vytvořila další možnost, jenže Jakub Mareš namísto střely volil přihrávku.

Své zaváhání ovšem stihl ještě do poločasu napravit. Z podobné pozice tentokrát poslal míč přímo na bránu, a ten zaplul ke vzdálenější tyči.

Jablonec sice po přestávce snížil zásluhou Marka Kysely na 1:4, ale to bylo z jeho strany všechno. Pražané naopak pokračovali v kanonádě a Mareš přidal svou druhou trefu.

V závěru zápasu zpečetil na konečných 6:1 domácí Bidje Manzia. Jablonec i přes drtivou porážku zůstává po 25. kole na osmé příčce dva body před Duklou.

25. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - FK Jablonec 6:1 (4:0)
Branky: 43. a 73. Mareš, 30. Vrzal, 33. Gorkšs, 35. Daniel Tetour, 86. Manzia - 55. Kysela. Rozhodčí: Franěk - Paták, Dobrovolný. ŽK: Marek Hanousek - Mihálik, Kysela. Diváci: 1067.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme