Chodov proti Vítkovicím: O oba florbalové tituly se utkají stejné týmy

Florbalové Superfinále si poprvé v pětileté historii zahrají pouze dva kluby, a to z Prahy a Ostravy. V mužském i ženském play-off totiž vyšli ze semifinálových sérií vítězně florbalisté a florbalistky Chodova a Vítkovic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trofej pro vítěze florbalového superfinále

Trofej pro vítěze florbalového superfinále | Foto: ČFbU

„Fakt, že se dvěma klubům podařilo do finále postoupit s mužským i ženským celkem, opravdu o něčem svědčí. Jsme rádi, že se Chodov i Vítkovice věnují mužské i ženské složce. Může trvat, dlouho, než se to opět povede v budoucnosti,“ říká prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Vítkovice už s účastí ženského i mužského týmu ve finále zkušenosti mají a dokonce velmi dobré. Pokaždé když titul vybojovaly florbalistky, totéž se povedlo i jejich mužským kolegům, kteří mají ve své sbírce celkem šest zlatých medailí. Pro klub z Ostravska by byl třetí double v historii velký úspěch.

Přehrát

00:00 / 00:00

V mužské i ženské kategorii se o florbalové tituly utkají stejné kluby

„Nedokážete si představit, jak je to náročné. Na zápasy dojíždíme 400 kilometrů, to stojí strašnou spoustu sil a energie. Ale byla by to skvělá reklama pro klub i pro město,“ myslí si trenér vítkovických florbalistů Jan Vavrečka

„Už teď je to splněný pro klub, ale jako hráči a realizační tým chceme získat titul. Pokud získáme double, užijeme si cestu zpátky domů s holkama, určitě to budou hezké oslavy,“ těší se kapitán Vítkovic Jan Šebesta.

A ještě jedna věc může Šebestu a jeho spoluhráče o to více motivovat - za dvacetiletou historii florbalové extraligy mužů si totiž na trofej pro vítěze sáhly jen dva celky - střešovický Tatran a právě Vítkovice.

„Chceme to udržet a máme zprávy i z Tatranu, že nám drží palce. Ta rivalita není žádné tajemství,“ připomíná Šebesta atmosféru mezi pražskými týmy.

Favoritem na vítězství je nejen podle sázkových kanceláří v obou kategoriích klub z pražského Chodova. Ale zatímco florbalistky už ví, jaké to je zvednout pohár nad hlavu, jejich mužští kolegové ten pocit neznají.

Jedno Superfinále si letošní vítěz základní části už sice zahrál, ale na premiérový triumf v něm stále čeká.

„Je cítit, že už tam jdeme podruhé. Zažili jsme prohru, víme, jak probíhá zápas ve velké hale. Máme také o dost zkušenější tým,“ věří kapitán chodovských florbalistů Tomáš Sýkora, že tři roky stará porážka na nájezdy s Tatranem jeho týmu letos pomůže v cestě za titulem.

Dále bude podle samotných aktérů o vítězích Superfinále rozhovovat jak se týmy vyrovnají s bouřlivou kulisou v diváky našlapané O2 aréně, ale také štěstí. Kdo ho bude mít více a dokráčí si pro zlaté medaile a pohár, bude jasno zítra v podvečer.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme