V pěti obcích lidé vybírají nové zastupitele. V Dasnicích na Sokolovsku již podruhé od roku 2014

Mimořádné volby do zastupitelstev se dnes konají v pěti obcích. Jednou z nich jsou Dasnice na Sokolovsku. Zdejší obyvatelé jdou k volebním urnám už podruhé od roku 2014. Důvodem je nefungující zastupitelstvo, které se po mimořádných volbách na podzim loňského roku nevytvořilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komunální volby a volby do Senátu

Komunální volby a volby do Senátu | Foto: Tomáš Adamec

Tehdy kandidovaly dvě strany. Kromě sociální demokracie ještě Sdružení nezávislých kandidátů. To vyhrálo a získalo tři mandáty, zatímco ČSSD jen dva. Mělo následovat ustavující zastupitelstvo, to se ale nesešlo, protože kandidáti ČSSD rezignovali. Obec se zhruba třemi stovkami obyvatel, tak nemohla o ničem rozhodovat.

Oproti minulým volbám v loni na podzim obec sestavila do pětičlenného zastupitelstva pouze jednu jedinou kandidátku tvořenou šesti členy Sdružení nezávislých kandidátů.

Mimořádné volby se konají také v obci Suchý na Blanensku, v Županovicích na Jindřichohradecku a v Ovesné Lhotě a Radostíně na Havlíčkobrodsku.

Volební místnosti budou otevřené do 22 hodin. Výsledky by měly být známé během neděle.

Dana Jelínková, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme