Chodov versus Vítkovice, v O2 areně vyvrcholí florbalové superfinále mužů i žen

Popáté v historii rozhodne o držitelích titulů Mistrů České republiky ve florbalu v kategorii mužů i žen jediné utkání. Letos poprvé navíc půjde o souboj pouze dvou klubů. Sítem play-off totiž prošli florbalisté i florbalistky pražského Chodova a Vítkovic. Odvěká rivalita mezi florbalovou Prahou a Ostravou tak dnes odpoledne napíše do své historie další kapitolu před rekordní návštěvou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbal (ilustrační foto)

Florbal (ilustrační foto) | Foto: Štěpán Tomš

Už v polovině února, kdy ještě ani nezačalo play-off natož aby bylo jasné které kluby se do superfinále probojují, už byl zájem lidí o vstupenky takový, že se vyprodalo celé spodní patro libeňské haly.

„Zájem fanoušků je rekordní, jsme si jisti, že aréna bude zaplněná tak, jak nikdy na superfinále zatím ještě nikdy nebyla. Což, když si vzpomene na loňskou atmosféru, to bylo něco úžasného. Je možné, že padne hranice 12 tisíc diváků,“ vyhlíží prezident České florbalové unie Filip Šuman ještě větší diváckou návštěvu než loni, kdy přišlo do O2 arény rekordních 11 073 nejen florbalových nadšenců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Florbalisté a florbalistky z Chodova a Vítkovic se utkají v soubojích o titul v pražské O2 areně

Aby se organizátorům neustále dařilo posouvat hranici návštěvnosti a splnit si sen,tedy do pár let moci vyhlásit vyprodáno, musí kromě výborné sportovní podívané vždy připravit i něco navíc.

„Všichni se mohou těšit na doprovodný program mnoha partnerů. My připravujeme dvě velice zajímavá zahájení, každý fanoušek by měl být včas na svém místě, aby si to užil,“ upozorňuje Šuman.

Předzápasová show má pomoci diváky dostat do varu ještě před úvodnímy buly a navnadit je tak na hlavní chod, kterého už se nemohou dočkat ani samotní aktéři.

„Těšíme se moc, takový zápas se nehraje každý den. Ani za kariéru si jich moc nezahrajete. Pro nás je to nejdůležitější zápas sezony,“ shrnuje za všechny čtyři účastníky Tomáš Sýkora kapitán florbalistů Chodova, tedy týmu, který jako jediný z kvarteta superfinalistů ještě neví, jaké to je těšit se z poháru pro vítěze.

Ženský souboj o titul je v pražské O2 aréně na programu od 13:00, mužský startuje o tři hodiny později.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme