Vybrečela jsem se, přiznala Karolína Plíšková. Dnešní zápas už se jí vydařil

Důležitý druhý bod ve fedcupovém semifinále získala Karolína Plíšková. V souboji týmových jedniček se oklepala ze včerejší překvapivé prohry a ve dvou setech porazila Timeu Bacsinszkou. Zvládla těžký úvod zápasu a pak už souboj žebříčkových sousedek dirigovala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fed Cup 2014, tenis, Karolína Plíšková

Fed Cup 2014, tenis, Karolína Plíšková | Foto: Filip Jandourek

„Kecala bych, kdybych řekla, že jsem si věřila. Timea taky včera nehrála moc dobře, takže na začátku zápasu jsme se tahaly, to asi rozhodlo. Takhle to mělo včera dopadnout taky. Začátek byl těžký, měla tam nějaké brejkboly a utkání mohlo jít na její stranu, takže úleva,“ zhodnotila zápas s Bacsinszkou Karolína Plíšková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolínu Plíškovou chytil při odchodu po vítěznémz zápase v Lucernu reportér ČRo Jaroslav Plašil

Do zápasu přitom šla s vědomím včerejší porážky od 129. hráčky světa Viktorije Golubicové, které darovala cenný bod hlavně díky víc než padesátce nevynucených chyb.

„Hlavně jsem se vybrečela. Včerejšek mi vzal dost sil a byla jsem z toho hodně špatná. Oklepala jsem se a to mi asi pomohlo. Ráno jsem se vzbudila a už to bylo lepší,“ přiznala lounská tenistka.

Pomohl i tým. „Všichni mi věřili, to je strašně důležité. Včera se nevydařil zápas, který se vydařit měl, ale tým stál za mnou, i když jsem hrála proti papírově daleko lepší soupeřce. Pro mě to byla dobrá výhra, ještě jsem ji neporazila. A byl to i hezký tenis, takže jsem spokojená,“ vrátila se k Bacsinszké.

Fed Cup: Strýcová vede, Češky dělí jediný set od postupu do finále

Číst článek

V neděli už hrála tenis, kterým se dostala až do světové desítky. Agresivní, založený na tvrdém podání, na které švýcarská soupeřka jen těžko reagovala.

„Vím, že když budu hrát dobře, můžu porazit každého, hlavně ji. Nemá moc zbraní, kterými by mě porazila, můžu se porazit jen sama. Včera jsem se necítila a dnes bylo daleko míň chyb. Celá hra byla pevnější a odvážnější,“ těší Karolínu Plíškovou.

2:1!

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme