V brněnských Lužánkách se poběží na pomoc nevidomým

14. duben 2016

Charitativní Noční běh pro Světlušku rozsvítí 21. dubna po setmění park Lužánky. Pro vidící i nevidomé sportovce je připraven od 19.00 doprovodný program. Ve 21.00 se pak se symbolicky zapnutými čelovkami vydají společně překonat tmu.

„Letos se Světlušky čelovkovité slétnou v Lužánkách, kde jsme pro ně připravili trasu dlouhou 2,5 km, kterou si zdatnější sportovci oběhnou dvakrát. Přihlásit se a podpořit tak prostřednictvím Světlušky nevidomé je možné i přímo na místě před závodem, “ zve dosud váhající sportovce Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírku Světluška organizuje.

S čelovkou potkáte 21. dubna v Lužánkách na startu i herce Zdeňka Junáka nebo fotbalového baviče Petra Švancaru. Trasování, tedy běh s nevidomým, si přijde vyzkoušet i elitní běžec Jiří Homoláč. O ztuhlé šíje běžců se postarají nevidomí maséři. Běžce na výkon naladí nevidomí hudebníci Lucie Chrápavá a Jakub Slezák. Rytmus před startem nasadí Beatles revival The Glass Onion. „Přijďte a dozvíte se také, jak nevidomí rybaří, nebo jak se připravuje nevidomý běžec na maraton na Velké čínské zdi,“ slibuje energií sršící moderátor akce Jiří Kokomotos z Českého rozhlasu Brno.

Areál se veřejnosti otevře v 18.30. Běh a souboj s tmou odstartuje ve 21.00 hodin.

Startovné, které tvoří výtěžek do sbírky Světluška, stojí při online registraci 400Kč na místě 450Kč. Prvních tisíc registrovaných běžců se může těšit na startovní balíček s čelovkou a sportovní taštičkou. Podrobnosti na webu www.behprosvetlusku.cz.

Připojte se k akci na Facebooku https://www.facebook.com/events/972461679502576/


Kontakt:
Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net


Poděkování partnerům
Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky, hlavnímu partnerovi společnosti HERBADENT a dále Nadaci Vodafone Česká republika, která je partnerem pro technologie. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 15 lety založil a je jeho velkou oporou.

Noční běh pro Světlušku by nemohl existovat bez laskavé pomoci generálního partnera projektu společnosti Isostar a hlavního partnera firmy Hannah. Světluška děkuje primátorovi města Brna panu Petru Vokřálovi za záštitu města Brna. Světluška si velmi váží mediálního partnerství Českého rozhlasu a České televize. Velký dík náleží Veřejné zeleni města Brna za poskytnutí prostoru pro běh a také Ondřeji Musilovi z Centra volného času Lužánky za poskytnutí zázemí. Světluška by se neobešla také bez zapojení velkého počtu dobrovolníků a firem, které se rozhodly projekt podpořit, za všechny jmenujme alespoň Up Brand Activation, VELUX, Dachser, Bonaqua, Coca Cola, Běžecký klub Brno, Asociace turistických oddílů mládeže A-TOM, Johnny Servis, Autoclinic s.r.o., SRP s.r.o., Royal Party Servis s. r.o., Mobilie s.r.o., Špondr CMS s.r.o., The brand Plan, Ekoprodukt, Pro People, Pivo Richard, The Media digital signage solution.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio