AKTUALIZOVÁNO: LG mobil s digitálním rádiem se v České republice prodávat nebude

20. duben 2016

Úspěch mobilního telefonu by mimo jiné znamenal důležitý krok pro hybridní existenci rádia, které kombinuje klasické digitální vysílání a internetovou distribuci.

Původní zpráva aktualizována v 10:30

Mobilní telefon LG Stylus 2, který prozatím jako jediný na evropském trhu disponuje hardwarem pro příjem digitálního rádia DAB+, se nakonec prodávat v České republice nebude. Informaci přinesla původně korespondence Grahama Dixona, ředitele Rozhlasové sekce Evropské vysílací unie (EBU), která je adresována jednotlivým jejím členům. V seznamu, kde se měl konkrétně mobilní telefon prodávat jsou kromě ČR i Rakousko, Belgie, Francie nebo Německo. Realita je nakonec jiná. "Bohužel Vám musím potvrdit, že model Stylus 2 LG neplánuje v ČR oficiálně prodávat," uvedla pro naší redakci mediální zástupkyně firmy Zuzana Medlíková.

Podle Dixona má LG v úmyslu prodávat mobilní telefon s DAB+ technologií i na trzích, kde zatím toto vysílání není dostupné, a to díky dalším funkcím, které tato produktová novinka disponuje. Případný úspěch mobilního telefonu LG může být důležitým milníkem v rozšiřování pozemního digitálního rádia. Krokem jihokorejské firmy se mohou inspirovat případně i jiní výrobci, aby minimálně na evropský trh vypustily další mobilní telefony, které budou disponovat technologií DAB+. Úspěch mobilního telefonu by také znamenal důležitý krok pro hybridní existenci rádia, které kombinuje klasické digitální vysílání a internetovou distribuci.

autor: lukpo
Spustit audio