ČSSD zaplatila prvním dvěma Altnerovým věřitelům, dohromady téměř sto tisíc

ČSSD dnes zaplatila první dvě pohledávky věřitelů advokáta Zdeňka Altnera, kterému má podle rozsudku uhradit téměř 338 milionů korun za právní služby v případu Lidového domu. Strana přes pravomocné rozhodnutí zatím nechce platit Altnerovi, ale nejprve uspokojovat jeho věřitele, kterým dnes zaplatila 95 000 korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Praze

Lidový dům v Praze | Foto: Filip Jandourek

ČSSD nechce hradit přímo Altnerovi, protože se na ni prý obrátili věřitelé, kterým právník dluží. Exekučních příkazů na Altnerovy peníze dostala strana dvě desítky za zhruba dvacet milionů korun.

Jiří Chvojka dnes upřesnil, že ČSSD dnes uhradí 72 000 korun Oborové zdravotní pojišťovně a více než 22 000 korun České advokátní komoře.

„Tím, že platíme tyto pohledávky, zároveň plníme vůči panu Altnerovi rozsudek pražského městského soudu, který mu přisoudil 18,5 milionu korun pohledávku plus astronomickou pokutu. Domníváme se, že postupujeme tak, jak jsme předem říkali, že budeme hradit všechny exekuční příkazy, které nabudou právní moci bez odkladu,“ uvedl.

"ČSSD tímto krokem plní vůči Zdeňku Altnerovi, zároveň se tak brání hrozbě exekuce ze strany jeho věřitelů," dodal Chvojka.

Altner vyhrál letitý spor s ČSSD, kterou zastupoval ve sporu o sídlo strany, Lidový dům. V minulých dnech se Altner pokusil zabránit ČSSD disponovat s penězi na účtech návrhem na vydání předběžného opatření, ale Obvodní soud pro Prahu 1 ho z formálních důvodů dvakrát odmítl.

ČSSD vedle uspokojování Altnerových věřitelů rovněž sází na rozhodnutí Nejvyššího soudu, ke kterému se dovolala a požádala o odklad vykonatelnosti rozsudku. Napadá hlavně oprávněnost vysoké smluvní pokuty a průtahy v řízení.

Spor o odměnu za soud o Lidový dům - Zdeněk Altner, Václav Halbich aj. | Foto: Český rozhlas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme