Roman Šebrle chce stále na OH jako golfista. Čas mám do šedesáti, říká

Na olympijských hrách v Aténách získal před časem zlatou medaili v desetiboji, ale za čtyři, osm nebo i více let by se rád nejvýznamnější sportovní události účastnil jako golfista. Roman Šebrle svůj už dříve vyslovený sen neopouští, i když mu zatím golfová kariéra nevychází podle představ.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golfem teď Roman Šebrle tráví hodně času

Golfem teď Roman Šebrle tráví hodně času | Foto: Ota Mrákota

„Nejvíc se cítím jako schizofrenik. Nechci říct ani jedno, ani druhé, protože vše mám rád,“ směje se Roman Šebrle. Z atleta se chtěl stát golfistou, ale zároveň kývl na jinou nabídku a tak je teď i televizním moderátorem.

Po výrazném vzestupu v úvodní sezoně a roce stagnace si teď najde času na hru méně a i když denně běhá a připravuje se, není golf zdrojem obživy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Šebrle se olympijského snu stále nevzdal, pouze ho odkládá

Bývalý světový rekordman v desetiboji se sice stále nevzdává sportovních ambicí, ale mluví o nich opatrněji a s tušením, že například sen hrát golf na olympijských hrách je stále hodně daleko.

„Je to cílem. Netuším, jak je to reálné, ale tím, že člověk může na olympiádu v golfu i v šedesáti, tak uvidíme,“ říká ten nejznámější, ale ani zdaleka ne nejlepší český golfista.

Nejlepším z Čechů ve světovém žebříčku je Filip Mrůzek, kterému momentálně patří 1261. místo na světě. Aby si zahrál na této nebo některé příští olympiádě, musel by se v žebříčku posunout o několik set míst. I proto on sám mluví o účasti na Hrách s velkým respektem.

„Letos už šance není žádná, ale do roku 2020 jsou čtyři roky. Šance dostat se nahoru je velká. Je to o píli a sebekázni. Když to nevyjde, člověk si aspoň řekne, že do toho dal všechno, aby v sedmdesáti nelitoval, že polevil,“ připomíná Filip Mrůzek v duchu myšlenek o generaci staršího Romana Šebrleho.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme