Z Mexika pašovali drogy do USA skoro kilometr dlouhým tunelem

Dosud nejdelší tunel pro pašování drog odhalili na hranicích se Spojenými státy mexičtí policisté. V tunelu dlouhém 800 metrů ve středu zadrželi šest lidí s 1,5 tuny kokainu a šesti tunami marihuany. Cena zabavených drog se podle agentury EFE odhaduje na 22 milionů dolarů, v přepočtu asi 528 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

800 metrů dlouhý tunel, kterým se pašovaly z Mexika do USA drogy

800 metrů dlouhý tunel, kterým se pašovaly z Mexika do USA drogy | Zdroj: Reuters

Tunel vedl z obytného domu v mexické Tijuaně k průmyslovému objektu na jižním předměstí amerického San Diega.

Policie začala vyšetřování před sedmi měsíci poté, co zaznamenala v hospodářském objektu častou aktivitu v nočních hodinách. V tunelu objevila ventilaci, světla i kolejnice s vozíky pro převoz drog.

Kriminální gangy na hranicích mezi USA a Mexikem postavily v posledních letech četné tunely pro pašování drog. Jen v posledních několika týdnech policie objevila tři, za pět let jich našla přes sedmdesát.

Budování tunelů mají mexičtí kriminálníci obecně v oblibě. Loni v červenci utekl stejným způsobem z nejpřísněji střeženého vězení Mexika drogový boss Joaquín Guzmán.

Půl druhého kilometru dlouhý tunel vedl ze sprchy v jeho cele do rozestavěného domu v polích. Guzmán byl dopaden a nyní čeká ve vězení na vydání do USA.

Rekordně dlouhý tunel na pašování drog mezi Mexikem a USA | Foto: AP

Výtah v tunelu pro pašování drog mezi USA a Mexikem | Foto: AP

ČTK, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme