Hygienici letos zkontrolovali přes 4000 stravovacích zařízení, 7 z nich zavřeli

Hygienici letos od ledna do března uskutečnili 4443 kontrol v provozovnách veřejného stravování. Zkontrolovali při nich 4091 podniků, sedm z nich nařídili do odstranění zjištěných závad uzavřít.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

restaurace, oběd, porce, jídlo

restaurace, oběd, porce, jídlo | Foto: Fotobanka Pixabay

„Nejvíce nedostatků jsme standardně zaznamenali v dodržování požadavků na provozní hygienu a také v oblasti skladování a manipulace s potravinami,“ uvedl ve zprávě hlavní hygienik Vladimír Valenta.

„Stoupl ale i počet prohřešků v požadavcích na osobní hygienu personálu a označování alergenů v potravinách.“

Za zjištěné prohřešky hygienici navrhli 787 pokut v celkové výši téměř 2,4 milionu korun. Ve 44 případech nařídili povinnou sanitaci provozovny a ve 36 případech likvidaci pokrmů.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme