Případná exekuce dluhu ČSSD by stranu stála čtyři miliony, odhaduje Exekutorská komora

Náklady na případnou exekuci ČSSD kvůli dluhu vůči právníku Zdeňku Altnerovi by stranu vyšly na 4 miliony korun, odhaduje Exekutorská komora. Náklady na řízení vždy platí dlužník, v tomto případě sociální demokracie. Altner tento týden neúspěšně žádal soud o zablokování účtů strany. O dalších svých krocích nechtěl kvůli taktice mluvit. Podle Lidových novin Altner podal žádost o exekuci na ČSSD.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Praze

Lidový dům v Praze | Foto: Filip Jandourek

„Náklady na exekuci činí 15 procent, přičemž od určité výše peněz se to procento zmenšuje. Pokud by v tomto konkrétním případě byla částka splacena ve lhůtě 30 dní, tak by náklady exekuce činily 3 330 000 korun. Odpovídající DPH by v tomto případě bylo 700 tisíc,“ popisuje mluvčí Exekutorské komory Petr Vorlíček.

Podle Lidových novin podal bývalý advokát Zdeněk Altner žádost o exekuci na ČSSD. Exekuci bude řešit Lukáš Jícha z přerovského exekutorského úřadu.

ČSSD dluží Zdeňku Altnerovi za zastupování ve sporu o Lidový dům skoro 338 milionů korun. Částku mu strana zatím odmítá poslat na jeho švýcarské konto. Čeká prý na stanovisko Nejvyššího soudu.

ČSSD také soud požádala o odklad vykonatelnosti rozsudku. Strana chce zatím vyplácet Altnerovi věřitele, kteří se straně hlásí.

Spor o odměnu za soud o Lidový dům | Foto: Český rozhlas

Veronika Hlaváčová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme