Vodní slalomáři soupeří o účast na olympiádě. Přindiš chce řešení rébusu znát až v květnu

O víkendu se může rozhodnout o prvních českých vodních slalomářích pro Rio. Bojovat o to budou v sobotních i nedělních nominačních závodech, které hostí kanál v pražské Troji. Zatímco někteří kajakáři a kanoisté by rozřešení olympijské hádanky uvítali, najdou se samozřejmě i ti, kterým tahle varianta příliš nevoní. Třeba Vít Přindiš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřadující mistr světa v kajaku Jiří Prskavec

Úřadující mistr světa v kajaku Jiří Prskavec | Foto: David Koubek | Zdroj: Český rozhlas

„Chtěl bych, aby se rozhodlo dřív, ale člověk musí počítat s tím, že se uvidí až po posledním závodě,“ naráží deblkanoista Jonáš Kašpar na nejzazší možný termín, kdy bude jasno o držitelích letenek na olympijské hry.

O všech pěti českých vodních slalomářích pro Rio se klidně může rozhodnout až na květnovém mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na olympijské hry do brazilského Ria odcestuje pět českých slalomářů. Vavřinci Hradilkovi, bronzovému medailistovi z Londýna, se ale účast vzdaluje

„Já bych nejradši, kdyby se o to jelo třeba až v tom Lipťáku, aby to bylo co nejdýl otevřený a aby o to kdokoli mohl bojovat až do poslední chvíle. Kdyby Jířa (Prskavec – pozn. red.) vyhrál další závod, tak to bude, dá se říct, hotový, ale kdo ví,“ říká kajakář Vít Přindiš.

Ten sice zajel úvodní dva nominační závody skvěle, ale kvůli bonifikaci pro Jiřího Prskavce za titul mistra světa nemá až tak dobrou pozici, a proto není divu, že by rád olympijské rozhodnutí odložil.

Vavřinec Hradilek by se svým tréninkovým parťákem Přindišem určitě souhlasil, protože jeho šance na Rio po úvodu kvalifikace dost klesly.

„Šance teoreticky existuje, ale rozhodně s tím už nějak asi úplně nepočítám,“ ví stříbrný medailista z londýnských her Hradilek.

Počítání bude o víkendu dost důležité. Není to prosté sčítání – jeden nejhorší výsledek se škrtá, k tomu přípočty za loňské mistrovství světa a ještě body, které jsou v banku na evropském šampionátu. Už teď se čile kalkuluje, jaké výsledky který závodník potřebuje.

„Jestli tohle baví trenéry a funkcionáře a patrně to z pozice své povinnosti mají i novináři, tak to není to, co já bych dělala a dokonce jsem skoro radši, když to ani nevím,“ říká 48letá Štěpánka Hilgertová, která je také ve hře o Rio.

Jan Suchan, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme