Judista Krpálek na ME skončil už v prvním kole. Hrozně mě to mrzí, přiznává

Sport nejsou jen výhry, ale také někdy nečekané porážky. Své o tom ví český judista Lukáš Krpálek, který na evropský šampionát v ruské Kazani, i přes potíže s ramenem, odjížděl s medailovými ambicemi a nakonec nevyhrál ani jediný zápas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek při dnešním souboji v Kazani (v modrém)

Lukáš Krpálek při dnešním souboji v Kazani (v modrém) | Foto: David Šváb | Zdroj: ČTK

„Na jednu stranu mě to hrozně mrzí a štve, protože těžko snáším prohry a vždycky se v tom pak trošku koupu, ale na druhou stranu si myslím, že lidé alespoň uvidí, že nejde furt vyhrávat.“

„Samozřejmě bych se ale chtěl vrátit do období, kdy člověk vyhrává a daří se mu, takže doufám, že se mi to podaří. Doufám, že mě tento neúspěch motivuje,“ bere si z porážky v prvním zápase od Estonce Minaškina pozitiva Lukáš Krpálek.

Věšet hlavu rozhodně nemusí. Před šampionátem bojoval se zraněným ramenem, dlouho přemýšlel o tom, že v Kazani vůbec startovat nebude. Pak ale vyhrála touha znovu se postavit na žíněnce soupeři v soutěžním zápase. Jenže bolavé rameno ho limitovalo více, než si původně připouštěl.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Lukášem Krpálkem na ME v Kazani mluvil reportér ČRo Petr Kadeřábek

„Myslím si, že tam hrál roli Lukášův výpadek, protože v kimonu nebyl 14 dní. Určitá omezení v práci levé paže tam také byla. Viděli jsme, že se půlku zápasu ani nepral. Jedna z myšlenek byla, že se bude prát postaru, jako Lukáš Krpálek kdysi, a to se mu nedařilo.“

„Dokázal to změnit až pozdě a v konci jsme viděli, že Lukáš jasně dominoval, ale nestihl to. Z mého pohledu jsem tam viděl nevypranost, judistický výpadek a to, že si to nemohl kvůli zranění osahat. Plus také to, že nevěděl, co dělat,“ vysvětluje trenér Petr Lacina.

Krpálek na mistrovství Evropy v judu startuje s bolavým ramenem. Ale den ode dne se to lepší, hlásí

Číst článek

Krpálek si chtěl na evropském šampionátu hlavně polepšit v žebříčku olympijské kvalifikace, ale z tohoto pohledu se takřka nic nestalo. Podobný rychlý konec totiž prožila v hmotnostní kategorii do sta kilogramů většina favoritů. Z nasazené čtveřice nepostoupil do semifinále ani jeden.

„Jednak je to z toho, že už jsou všichni unaveni. Olympijská kvalifikace už je dlouhá, takže je docela náročné tím vším projít. Je vidět, že není jednoduché furt jenom vyhrávat a že nejsem jediný, komu se předtím dařilo a teď prohrává,“ uklidňuje se před závěrečnou přípravou na olympijské hry v Riu Lukáš Krpálek.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme