Fotbalisté Brna porazili Příbram, Dukla na poslední chvíli srovnala ve Zlíně

Před večerním šlágrem mezi Spartou a Plzní mělo dohrávané 26. kolo Synot ligy na programu dvě utkání. Brno na domácím stadionu porazilo Příbram 2:0. Dukla Praha si za remízu 2:2 veze ze Zlína alespoň bod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Lutonský (vlevo) v souboji s příbramským Janem Mudrou

Milan Lutonský (vlevo) v souboji s příbramským Janem Mudrou | Zdroj: ČTK

Brňané začali s pěti obránci a defenzivním pojetím hry. V úvodu zápasu měli na pokropeném trávníku na rozdíl od soupeře značné problémy se stabilitou.

Fotbal bez většího vzruchu oživil poprvé po čtvrt hodině hry Řezníček, jehož střelu pod břevno stačil brankář Hruška vytěsnit na roh.

Ve druhém poločase se už trenér Brna Kotal vrátil ke klasickému rozestavení. Obránce Hyčku vystřídal středopolař Malík a domácí fotbalisté převzali režii zápasu.

V 50. minutě se podařilo Zbrojovce vstřelit první gól. Řezníček unikl po pravé straně, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Buchtu, po jehož centru Škoda hlavou překonal brankáře Hrušku.

Brno pokračovalo v náporu a o sedm minut později znovu po Buchtově centru přidal hlavou druhý gól nejlepší domácí střelec Řezníček, který dal svou dvanáctou branku v tomto ročníku.

První změna stavu ve Zlíně přišla ve 22. minutě. Po rohovém kopu a závaru se k odraženému míči dostal Koreš a zpoza pokutového území zamířil přesně k tyči.

Vedení však domácím dlouho nevydrželo. Za pět minut Dukla vyšachovala zlínskou obranu, když Berger přistrčil míč na Néstora a španělský útočník překonal brankáře Holého.

Zlínští nebyli spokojeni s remízovým stavem, zvyšovali obrátky a závěrečná aktivita se jim vyplatila. V 84. minutě Matejov posunul míč k Janíčkovi a ten překvapivou ránu přes obránce umístil k tyči. Dukla se v závěru nevzdala a v 90. minutě znovu srovnala. Néstor se otočil s míčem na hranici pokutového území a poslal jej k tyči, kam Holý nedosáhl.

Výsledky 26. kola první fotbalové ligy:

Fastav Zlín - Dukla Praha 2:1 (1:1)
Branky: 22. Koreš, 84. Janíček - 27. a 90. Néstor. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Hájek, Koreš, Motal - Gorkšs, Považanec. Diváci: 2726.

Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 2:0 (0:0).
Branky: 50. Škoda, 57. Řezníček. Rozhodčí: Jech - Urban, Hock. ŽK: Krameš, Hnaníček, Bednář (všichni Příbram). Diváci: 4116.

ČTK, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme