Karel IV. u Václava Moravce či Michaely Jílkové. Začínají mystifikace ve stylu České sody

Karel je king! Unikátní projekt Českého rozhlasu dnes startuje na Radiožurnálu. Současné televizní hvězdy přenesly své pořady do doby Karla IV. V Otázkách Václava Moravce bude moderátor diskutovat s Karlem IV. a v rozhlasovém Dopisu pro tebe zase Ester Janečková hledat otce ubohému sirotkovi. Všech osm parafrází na televizní pořady připravil držitel Českého lva, režisér Jan Prušinovský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel IV.

Karel IV. | Foto: Adriana Krobová

Ester Janečková se pouští do dalšího city nabitého pátrání. Pubertální chlapec ve studiu hledá svého otce. Má podezření, že není jen obyčejnou nulou z podhradí. Pak Ester Janečková pozve do studia samotného Karla IV. Sama je ráda, že se její pořad dostal do série rozhlasových mystifikací.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karel je king! Unikátní projekt Českého rozhlasu dnes startuje na Radiožurnálu. Přiblížil ho Radek Kříž

„Myslím si, že je hrozně fajn udělat si srandu z toho, co člověk dělá normálně. V Poště pro tebe většinou brečíme, tady jsem se dusila smíchy, abych nerušila natáčení,“ říká Janečková.

Další v řadě bude Michaela Jílková nebo sourozenci Gondíkovi. Podle autora projektu Jana Hergeta nejde o parodie televizních pořadů:

„My tomu pracovně říkáme parafráze, protože parodie v sobě může mít až takový shazující charakter. To my nechceme, chceme takovou lehkou nadsázku a propojit současnost s historií. Ptát se na historická témata a hrát si s nimi, ale v současných formátech.“

Každý z následujících dnů přinese ve vysílání nový díl pořadu.

Karel IV. | Foto: Michal Jindra

Radek Kříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme