Evropští lídři budou v Hannoveru jednat s Obamou o bezpečnostní situaci na Blízkém východě

Do německého Hannoveru dnes přijíždějí lídři Francie, Itálie a Velké Británie na jednání s americkým prezidentem Barackem Obamou. Schůzku narychlo svolala německá kancléřka Angela Merkelová. Jak naznačují vyjádření diplomatů, bude se jednat o aktuálních bezpečnostních hrozbách, jakými je napjatá situace v Sýrii, kde hrozí opětovné propuknutí bojů, nebo mocenský chaos v Libyi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barack Obama a Angela Merkelová v Hannoveru

Barack Obama a Angela Merkelová v Hannoveru | Zdroj: Reuters

Na programu jednání jsou údajně i uprchlická krize a zamrzající konflikt na Ukrajině.

Na hannoverském veletrhu je klíčovým tématem smlouva o volném obchodu TTIP mezi Spojenými státy a Evropskou unií. Vyjednávání se kvůli řadě sporných bodů zpomalila. Obama by chtěl dohodu uzavřít ještě do konce svého funkčního období.

Na veletrh do Hannoveru přijela i americká ministryně obchodu, stejně jako členové Evropské komise a vyjednavači, kteří znění smlouvy připravují.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme