Volejbalisté Liberce i napodruhé ve třech setech zdolali Brno a udělali další krok k titulu

Volejbalisté Liberce nedali ani ve druhém utkání finále extraligy Brnu šanci. Favorizovaní obhájci titulu zvítězili i podruhé na své palubovce přesvědčivě 3:0 po setech 25:18, 25:15, 25:18 a vedou tak v sérii 2:0 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Liberce

Volejbalisté Liberce | Zdroj: ČTK

Finále bude pokračovat v brněnské DRFG areně, která je domovským sídlem hokejové Komety. Ve čtvrtek jen na pořadu třetí a v pátek čtvrtý zápas finále, který může být teoreticky poslední, pokud bude Liberec zápasům nadále dominovat.

„Kluci zase předvedli perfektní výkon od začátku do konce. V útočné fázi jsme byli soustředění a tam jsem soupeře přehráli," řekl trenér Liberce Michal Nekola v České televizi. „Chceme obhájit, vyhrát a není čas polevit, proto hrajeme každý balon naplno. Chceme to uhrát co nejdřív a je to vidět. Kluci se rvou o každý balon."

Severočeši hráli opět bez zraněného univerzála Adriana Patuchy a Jakub Vencovský ho znovu výborně zastoupil. Od začátku si Dukla udržovala dvoubodový náskok. Brno sice srovnalo na 13:13, ale pak Liberec získal pět bodů při servisu Janoucha, který opět pestře rozděloval nahrávky. První set favorit vyhrál rozdílem sedmi bodů. „Bylo to o dvou sériích na podáních, to byl rozdíl," řekl brněnský kapitán Martin Klapal a dodal: „Musíme set lépe začít a znervóznit je."

To se ale Brnu nepodařilo a Liberec pokračoval v suverénní jízdě. Hned na začátku druhé sady odskočil do vedení 8:3 a hladce zvýšil na 2:0 na sety. Brněnský nahrávač Haník hrál často jen přes Rusa Adrianova, což na liberecké nestačilo.

Ve třetím setu se obraz hry nezměnil. Liberec Brno jasně převyšoval ve všech směrech a bez problémů si dokráčel pro druhou výhru ve finálové sérii.

„Neměli jsme jako co nabídnout a Liberec byl po všech stránkách lepší," musel přiznat trenér Brna Ondřej Marek. „Musíme začít od sebe, nesmíme moc chtít a začít hrát uvolněně. Trošku to musíme odbrzdit a začít v domácím utkání."

Finále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápas:

Liberec - Brno 3:0 (18, 15, 18), stav série 2:0.
Rozhodčí: Grabovský, Pecháček. Čas: 75 min. Diváci: 1450.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme