V převážné části Venezuely nejde čtyři hodiny denně proud

Ve Venezuele začalo pravidelné vypínání elektřiny. Proud nepůjde vždy čtyři hodiny denně na většině území země. Vláda musela vyhlásit plán úspor kvůli suchu. V přehradě Guri u klíčové vodní elektrárny totiž klesla hladina vody na kritickou úroveň a v zemi nejsou jiné zdroje elektřiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve Venezuele vypínají na několik hodin denně elektrický proud

Ve Venezuele vypínají na několik hodin denně elektrický proud | Zdroj: Reuters

Venezuelané si stěžují na nedostatek často i základního zboží, teď k němu přibyl elektrický proud. Státní elektrárenská společnost ho bude vypínat ve čtyřhodinových blocích v různých denních dobách. Večer by ale elektřina měla jít.

Plán vypínání elektřiny neplatí v hlavním městě Caracasu a okolí. Podle odborníků tam ani nejde technicky zabezpečit.

Kvůli kolapsu přenosové sítě museli odložit zavedení vypínání proudu v nejlidnatějším státě Zulia.

Střídavé vypínání elektřiny má trvat zatím 40 dní nebo do chvíle, kdy naprší a situace v přehradě Guri se výrazně zlepší.

Někteří Venezuelané si stěžují, že stát energetickou krizi nezačal řešit už dříve. Socialistické vládě to vyčítá hlavně opozice.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme