Ronaldo se vrátil do Manchesteru. Je fit a proti Citizens má nastoupit

Ještě než Manuel Pellegrini v létě předá Manchester City do rukou zatím ještě kouče Bayernu Pepa Guardioly, rád by se s ním trenérsky poměřil ve finále Ligy mistrů. Citizens ale v semifinále narazí na Real Madrid, který přiletěl i s uzdraveným Cristianem Ronaldem, bývalou hvězdou konkurenčních United.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo i Karim Benzema jsou fit, podle plánu trenéra Realu by měli v Manchesteru nastoupit

Cristiano Ronaldo i Karim Benzema jsou fit, podle plánu trenéra Realu by měli v Manchesteru nastoupit | Zdroj: Reuters

„Myslím, že budou připraveni na sto procent. Uzdravili se velmi rychle, jsou to hráči, kteří si na sebe dávají pozor. Před zápasem to ještě vyzkoušíme, ale chci, aby hráli,“ řekl trenér Realu Zinedine Zidane na adresu zraněných ofenzivních hvězd Karima Benzemy a hlavně Cristiana Ronalda.

Při příletu Realu do Manchesteru to vypadalo, jako by přiletěl tým jednoho muže. O Ronaldovu pozornost se strhla bitva. Několik šťastlivců ulovilo podpisy na plakát, tričko nebo kopačku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro zápas na půdě Manchesteru City může Real počítat i s navrátilcem Cristianem Ronaldem

Dá se tipovat, že dav dychtivých zájemců, které klubový kameraman Realu natočil, tvořili fanoušci tamních United, kde slavný Portugalec hrál do roku 2009, než přestoupil do Madridu. Po svalovém zranění by dnes měla fotbalová hvězda nastoupit proti jejich městským rivalům.

„Úvodní semifinále Ligy mistrů zastihlo tým ve velmi dobré části sezony. Určitě můžeme vyhrát, v šatně je stejná atmosféra jako v roce 2014. Hráči jsou opravdu koncentrovaní, společně to zvládneme," dodal ještě Zidane kuráže sobě i svým fotbalistům připomínkou posledního triumfu v LM.

Extrémní chuť zvládnout tohle semifinále má ale i jeho protějšek. Manuel Pellegrini Real v minulosti také trénoval a už i v Manchesteru City je vlastně bývalým koučem, protože ho v létě nahradí Pep Guardiola.

Ale ještě než se to stane, mohou proti sobě tihle dva vést své současné týmy ve finále Ligy mistrů, protože druhou semifinálovou dvojici tvoří kromě Atlétika Madrid právě Guardiolův Bayern Mnichov.

„Pro mě je velmi důležité do finále postoupit, protože by to odráželo naši společnou práci, co jsme tu za tři roky odvedli. Jsme nejlépe střílející tým v Anglii, vyhráli jsme ligu, dva poháry, poprvé dostali Manchester City tak daleko v Lize mistrů,“ říká Pellegrini, který také boj o finále LM absolvuje poprvé, stejně jako jeho tým.

„Pro mě podstatný způsob, jakým můj tým své trofeje vyhrává. Snažil jsem se tu vytvořit mužstvo, které vyřadí třeba i právě Real Madrid, a to díky pěknému fotbalu. Snad nám to pomůže do tohohle finále,“ říká 62letý Chilan Pellegrini.

Semifinále Ligy mistrů Manchester City-Real Madrid začne ve 20 hodin a 45 minut.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme