Webové stránky ČSSD napadli hackeři. K obsahu se nedostali, řekl mluvčí

Internetové stránky ČSSD napadli hackeři. Útočníci se zřejmě pokoušeli nějakým způsobem opravit jejich obsah nebo web alespoň vyřadit z provozu. Systém byl proti podobným útokům zabezpečen, strana nicméně z bezpečnostních důvodů nechala vypnout server.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítač, klávesnice, hacker, psaní na počítači, na klávesnici (ilustrační foto)

Počítač, klávesnice, hacker, psaní na počítači, na klávesnici (ilustrační foto) | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

„Podle informací, které mám od firmy, která se stará o provoz našich webových stránek, všechny indicie nasvědčují, že se jedná o cílený a organizovaný útok," řekl mluvčí sociálních demokratů Michal Kačírek.

Technici podle něj nechali z bezpečnostních důvodů vypnout server a lokalizují útočníky.

Hackeři se podle Kačírka zřejmě pokusili dostat k možnosti upravit stránky ČSSD. „Když se to nepodařilo, tak alespoň náš server přetížit prostřednictvím DDoS útoků. Jak to bude možné a bezpečné, budeme naše webové stránky postupně obnovovat,“ řekl.

Tzv. DDoS útoky patří k nejčastějším útokům na počítačové systémy. Dochází při nich k tomu, že se velké množství počítačů začne připojovat v jeden okamžik na konkrétní server. Zpravidla nezvládne nápor a přestane fungovat.

ČSSD čelila internetovým útokům už na přelomu loňského a letošního roku. V prosinci se hackeři zmocnili twitterového účtu premiéra Bohuslava Sobotky, v lednu pak extremistický server zveřejňoval e-maily, které prý získal ze Sobotkovy soukromé adresy a e-mailů dalších lidí z jeho okolí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme