Bolt přijede na Zlatou tretru. On ví, že úspěšná sezona začíná v Ostravě, říká manažer mítinku

Zlatá tretra v Ostravě bude opět i s Usainem Boltem. Jamajský sprinter slíbil organizátorům, že na 55. ročník přijede. Atletický mítink ve Slezsku tak bude druhým závodem, který Bolt letos poběží.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt může přijít o neporazitelnost na velkých akcích

Usain Bolt může přijít o neporazitelnost na velkých akcích | Zdroj: Reuters

O necelý týden dříve bude startovat na Kajmanských ostrovech. 20. května už Usain Bolt znovu zamává tribunám v Ostravě. Tam chce běžet stometrovou trať, a prý ne příliš pozdě večer, protože už je zima. Stovka s Boltem tedy nebude vrcholem programu, ale bude uprostřed.

„Stovku koncipujeme tak, aby to byla velká show Bolta, ale aby to zase neměl tak jednoduché. Plánujeme vícero soupeřů na hranici 9,95 až 10,05, kolem času 9,90 by mohla být aktuální Boltova výkonnost. Budeme moudřejší až po jeho prvním startu 14. května na Kajmanských ostrovech,“ plánuje manažer mítinku Alfons Juck.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stovku koncipujeme tak, aby to byla velká show Bolta, ale aby to zase neměl tak jednoduché, podotýká manažer mítinku Alfons Juck

Hřeje ho pocit, že stejně jako v letech 2008 a 2012 se chce Jamajčan odrazit ke třem zlatým olympijským medailím na ostravském závodě.

„Myslím si, že Bolt a jeho trenér Mills vědí, že úspěšná sezona musí mít začátek i v souvislosti s Ostravou a tuto tradici se nám zatím daří držet,“ těší Jucka.

Bolt dostane desítky, možná stovky nabídek, kde závodit, ale téměř pokaždé si z nich vybere Zlatou tretru. Podle organizátorů to je z mnoha důvodů – ať už jde o neveřejnou výši startovného, dobré vzájemné vztahy, nebo to, že mu kdysi dali příležitost už jako teenagerovi.

„My jsme začali s Usainem tím, že jsme ho oslovili jako velice talentovaného sedmnáctiletého kluka, kdy jsme měli informace, že vypadá na něco mimořádného. Když přijel poprvé, neexistovala jeho fotka, tak jsme tam dali pouze jméno. Dneska je to tak, že potenciálně největší hvězda olympiády v Riu bude startovat v Ostravě,“ pochvaluje si šéf závodu Miroslav Černošek.

Martin Charvát, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme