Real bez Ronalda, semifinále bez branek. Manchester City podržel Hart

První letošní bitva o finále Champions League skončila bez gólů. Anglický Manchester City ani španělský Real Madrid se na Etihad Stadium střelecky neprosadily, přičemž hostům chyběl kanonýr Cristiano Ronaldo. Nejslibnější příležitost měl paradoxně obránce Pepe, jenže Joe Hart ve druhém poločase zazářil a šance Bílého baletu pochytal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hvězdou utkání byl Joe Hart (ve žlutém), který na obrázku likviduje největší šanci Realu

Hvězdou utkání byl Joe Hart (ve žlutém), který na obrázku likviduje největší šanci Realu | Zdroj: Reuters

Měl to být návrat Cristiana Ronalda do známých míst, kde v minulosti hrával v dresu úhlavního rivala Manchesteru City.

Jenže někdejší opora United si přišla trávník na Etihad Stadium jen prohlédnout a pak se usadila do ochozů – kde mimochodem seděl také další Ronaldo, brazilský mistr světa z roku 2002 a bývalý hráč Bílého baletu.

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane přitom na předzápasové tiskové konferenci hlásil, že by měl být portugalský Ronaldo na úvodní semifinále Ligy mistrů stoprocentně připraven.

Absence se šestnácti góly nejproduktivnějšího hráče letošního ročníku Champions League jako by předznamenala střeleckou krizi obou týmů.

V úvodním poločase nejenže nepadla ani jedna branka, ale brankáři Joe Hart a Keylor Navas nemuseli vůbec zakročit – mezi tři tyče totiž nemířil žádný z pokusů.

Kromě Ronalda měl před utkáním zdravotní trable i Karim Benzema, jenže ten nakonec v základní sestavě Realu nechyběl. Vydržel ale jen do přestávky, po ní ho nahradil Jesé.

A právě on měl v 71. minutě první velkou příležitost zápasu. Coby jeden z nejmenších hráčů na trávníku paradoxně hlavou orazítkoval břevno Hartovy brány.

Bílý balet ve druhé polovině častěji střílel, k čemuž přispěla i průchodnější obrana Manchesteru. Další gólovou šanci si vytvořil Casemiro, ale Hart jeho hlavičku po rohu reflexivně vykopl.

Anglický brankář podržel domácí ještě jednou, a to když deset minut před koncem základní hrací doby vychytal z těsné blízkosti ve stoprocentní možnosti osamoceného zadáka Pepeho.

Vzhledem k tomu, že ani na druhé straně neuspěl při svém průniku nejlepší střelec Citizens Sergio Agüero, první semifinále mezi City a Realem skončilo bezbrankovou remízou.

Druhý semifinálový pár, madridské Atlético s mnichovským Bayernem, se utká ve středu ve 20:45. Odvety jsou na programu příští týden.

Úvodní semifinálové utkání fotbalové Ligy mistrů:

Manchester City - Real Madrid 0:0
Rozhodčí:
Cakir - Satman, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Silva - Pepe, Carvajal. Diváci: 52 221.

Sestavy:
Manchester City:
Hart - Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy - Fernandinho, Fernando - Navas (77. Sterling), Silva (41. Iheanacho), De Bruyne - Agüero. Trenér: Pellegrini.

Real: Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modrič, Kroos (90. Isco) - Bale, Benzema (46. Jesé), Vázquez. Trenér: Zidane.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme