ČTK čelila útoku hackerů, zpravodajský servis to neohrozilo

Některé servery ČTK se v minulých dnech staly terčem útoku hackerů. Zpravodajský servis a jeho dodávka klientům ohroženy nebyly, uvedl dnes technický ředitel ČTK Jan Kodera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hacker (ilustrační foto).

Hacker (ilustrační foto). | Foto: Fotobanka Pixabay

„Cílený útok v noci na dnešek chvílemi omezil dostupnost některých webových stránek a hackeři se také pravděpodobně dostali k některým údajům z databáze jednoho ze serverů,“ dodal Kodera.

Může jít o hesla některých externích uživatelů. „Hesla jsou uložena v šifrované podobě, nelze ale vyloučit, že stažená hesla se podaří prolomit,“ poznamenal.

Agentura ve zprávě na svém webu uvedla, že na webových serverech neukládá žádné citlivé údaje zaměstnanců ani smluvních partnerů a že taková data tedy zcizena být nemohla. Situaci prý řeší ve spolupráci s externím partnerem, který se o část jejích webových serverů stará.

„Blokujeme adresy, ze kterých byly útoky dosud vedeny, analyzujeme uložené záznamy a zavádíme opatření, která by měla riziko dále snížit,“ uvedl technický ředitel.

Hackeři, kteří se přihlásili k útoku na ČTK, tvrdí, že jsou rovněž autory útoku na internetové stránky ČSSD, které byly kvůli tomu v úterý nedostupné.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme